Testas i lögndetektor efter domslut

Publicerad:
Den uppmärksammade situationen som ledde till straffen.
Foto: Russian Premier Liga
Den uppmärksammade situationen som ledde till straffen.

FOTBOLL

Sent dömd straff.

Ägaren hotar med att laget ska dra sig ur.

Och nu ska domarna testas i lögndetektor.

Allt detta är efterspelet från en match i ryska premiäromgången.

Reaktionerna har blivit massiva efter öppningsmatchen för Jordan Larssons Spartak Moskva. Blott 18 dagar efter säsongsavslutningen började fotbollssäsongen 2020/2021 i Ryssland, där Larsson blev målskytt i 2–2-matchen mot Sotji, som väckt ilska. I synnerhet hos huvudstadslagets ägare.

– Jag vill inte vara med om detta uppgjorda trams. Jag kommer meddela att vi drar oss ur ligan. Låt dem fortsätta utan oss, säger Spartak Moskvas ägare Leonid Fedun till Sportexpress.

– Jag blev ganska överraskad när jag fick reda på det. Jag tror att det mest var känslomässigt. Han var nog besviken över domarinsatsen och att vi inte vann, säger Jordan Larsson till Fotbollskanalen.

Foto: Russian Premier Liga
Huvuddomare Vasilj Kazartsev.

Domaren avstängd

Fedun är upprörd över straffarna som Sotji tilldömdes i matchen, den första för reducering till 2–1 och sedan i den 90:e minuten till 2–2. Vid den som blev slutresultatsavgörande föll inbytte Anatoli Nemtjenko i en duell Samuel Gigot som till synes stannade före kontakten med Nemtjenko. I ryska ligan används videogranskning.

Huvuddomaren Vasilj Kazartsev har stängts av tills vidare, och enligt uppgifter ska han och matchens videogranskningsdomare Alexej Eskov i veckan testas i lögndetektor.

Nästa match i ligan för Spartak Moskva, förutsatt att de inte drar sig ur, är hemma mot Akhmat Gorzny på fredag den fjortonde augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.