Falkenbergs sena poängräddare – igen

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:

GÖTEBORG. Två år i rad har Falkenberg räddat poäng mot IFK Göteborg i den 96:e minuten.

Målskytt både gångerna - mittbacken Carl Johansson.

– Vi visar i dag att vi inte viker ner oss, säger han.

I förra omgången tappade Falkenberg 2-0 till 2-2 efter att Helsingborgs målvakt Anders Lindegaard nickat in kvitteringen på stopptid.

Mot IFK Göteborg hände samma sak igen, fast nu var det Falkenberg som kom ikapp.

– Det har varit många matcher där vi släppt in mål sent, där jag tycker att vi förtjänat att få med oss fler poäng. Så vi visade i dag att vi krigar in i det sista, säger Carl Johansson.

Bortre hörnet

Det var han som stannade kvar uppe i anfallet i den 96:e minuten och kom högst i duellen. Nicken gick i en båge in i bortre hörnet.

Han är ingen van målskytt. Det här var hans första för i år. I fjol gjorde han också bara ett mål. Men det var närmast en kopia av det här.

– Ja, det var nog faktiskt i samma minut ja. Mot IFK Göteborg. Ett inlägg från vänster, jag gick på bortre ytan. Det var ett lite längre inlägg förra gången, men det är gott. Det är mot IFK Göteborg jag ska göra mål tydligen.

Kvar som jumbo

Trots den räddade poängen är Falkenberg kvar som jumbo, på samma poäng som Kalmar FF.

Vad betyder poängen för er?

– Mycket ändå. Vi snackade om det efter HIF-matchen att vi inte ska hänga med huvudet utan fortsätta kämpa och ha elva vinnarskallar på planen. Och i dag har vi verkligen det. Vi får med oss en poäng till slut. Kan vi fortsätta kriga så här så tror jag att vi kommer få med oss många fler poäng. 

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.