Isaks lag klart för Europaspel

Svensken firade vilt efter jättedramat

Klara för Europa League – då firade Alexander Isak, 20, vilt.

Samtidigt slog han fast att han vill stanna i Real Sociedad.

– Ja, absolut. Det finns inga andra diskussioner, säger han till Fotbollskanalen.

Kampen om de sista Europaplatserna i den spanska ligan avgjordes i den allra sista omgången. Och för Real Sociedads del såg det länge mörkt ut.

Underläge mot tabelltrean Atlético Madrid samtidigt som rivalerna kring strecket såg ut att göra jobbet, gjorde att man var på väg mot en snöplig åttonde eplats.

Men icke.

I den 87:e matchminuten klev inhopparen Adnan Januzaj fram och frälste genom att kvittera till 1–1. Ett resultat som stod sig matchen ut och som betydde att Real Sociedad till slut kom sexa i tabellen – vilket innebär direktavancemang till Europa Leagues gruppspel nästa säsong.

Efteråt firades det vit.

På videoklipp inifrån omklädningsrummet syns hur Isak sprutar champagne över sina lagkamrater.

”Uppnått stora saker”

Svensken spelade från start i den sista och avgörande matchen, men gjorde inget mål. Totalt sett stod han dock för en finfin första säsong i La Liga med nio mål och en assist.

– I helhet, den här säsongen, det är klart att det har varit både framgångar och motgångar för mig och laget. Jag vill alltid få ut mer av mig själv så det finns saker att jobba på. Men i det stora hela, vi har uppnått stora saker den här säsongen, säger Isak i en intervju med Fotbollskanalen efter matchen.

Isak om framtiden

Där uttalar han sig också om sin framtid efter ryktena om att han lockat till sig intresse från bland andra Barcelona och Milan.

Isak säger att han vill stanna i Real Sociedad.

– Ja, absolut. Det finns inga andra diskussioner. Vi har nått Europaspel och vi har en final att spela. Jag trivs väldigt bra här och just nu känner man inget annat än lättnad och glädje.

Isak i matchen mot Atlético Madrid
Isak i matchen mot Atlético Madrid
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.