Seger: ”Jag orkar inte lyssna på dem”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Rosengård körde över serieledande Göteborg i den första halvleken.

Men fick ändå bara med sig en poäng.

– Jag kanske kan känna mig lite mer nöjd med den här poängen i morgon, säger Caroline Seger.

När Sveriges två bästa lag möttes i en träningsmatch i slutet av juni så var det Göteborg som körde över Rosengård. När lagen nu möttes för första gången i serien så var det raka motsatsen. 

– Vår första halvlek är riktigt bra. Men det är svårt att orka hålla den höga pressen i 90 minuter. Göteborg är ett spelskickligt lag och det gäller att ge dem så lite tid som möjligt, säger Caroline Seger.

”Första anfallet de har”

Anna Anvegård hade tre-fyra jättelägen i den första halvleken, men utan att lyckas få bollen i mål. I stället var det Göteborg som tog ledningen åtta minuter in i den andra halvleken. På lagets första riktiga anfall så kom Emma Koivisto perfekt på bortre stolpen och stötte in bollen.

Caroline Seger.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Caroline Seger.

– Första anfallet de har, och det släpper vi in… Det blev en kalldusch med tanke på den första halvleken. Men det är bra att vi kan komma tillbaka och ta en poäng. Det är tråkigt med kryss, men kanske får man någonstans vara nöjd med det när vi möter Göteborg på bortaplan, fortsätter Seger.

”Orkar inte lyssna på dem”

Det var en het match på planen, men ännu hetare vid sidan om där tränarna för de båda lagen rök ihop vid ett flertal tillfällen.

Påverkade det er?

– Nej, ingenting. Man lägger fokus på det man ska göra på planen. Jag orkar inte lyssna på dem, haha.

Publicerad:

LÄS VIDARE