Patrick Winqvist

Hårda tränarbråket ”En fucking jävla låtsaslapp”

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

GÖTEBORG. Tränarbråket stack ut i seriefinalen.

Efteråt tonade Göteborgs Jörgen Ericson ner det som något som varit på skoj.

Men Rosengårds assisterande tränare var fortsatt förbannad.

– Jag tappar respekten för dem, säger Patrick Winqvist efter 1–1-matchen. 

Det var en het seriefinal på planen. Men ännu hetare på tränarbänkarna, där Göteborgs Jörgen Ericson höll på att gå till handgriplig attack mot Rosengårds assisterande tränare Patrick Winqvist

– Vad fan säger du, vrålade Ericsson efter en kommentar, och fick hållas tillbaka av fjärdedomaren Sara Persson.

Men hetsen hade börjat redan innan matchen. Rosengård stängde sin sista träning efter att ha upplevt att de blev spionerade på inför sitt möte med Eskilstuna.

”Blev ett jävla spel på bänken”

Och Göteborg svarade med att lämna in en laguppställning som inte stämde taktiskt, och in i det sista mörka om huruvida norska nyckelspelaren Vilde Böe Risa skulle vara med eller inte.

– Det blev ju ett internkrig. Vi har mörkat och satte upp en uppställning som inte stämde och då fick de problem. De hade en stängd träning. Och så blev det ett jävla spel på bänken också, säger Jörgen Ericson med ett skratt.

Göteborg lämnade in en laguppställning enligt 4-4-2, men spelade sen som vanligt 3-5-2.  Det imponerade inte på Winqvist.

– Alltså, de här lapparna lurar inte oss i grunden. Men det här gör nästan alla lag, nio av tio. Och jag förstår det inte. Jag sa det redan när jag var i herrallsvenskan (med Trelleborg). De här lapparna är ju till för att tv ska kunna göra en bra produktion?Journalisterna ska kunna förbereda sig på ett bra sätt, de får ju hjälp av de här lapparna. Men så sabbar klubbarna det för att de tror att de ska kunna lura motståndaren?

”Fucking jävla låtsaslapp”

– Jag förstår det inte. Är det det som är värdet mot fotbollen? Sen är det klart, man kunde byta position på två spelare som vi hade haft svårt att läsa av, men det tar ju fan bara uppvärmningen så ser vi att det är en trebackslinje. Det är inget mindgame för mig. Det sitter folk hemma och vill titta på matchen på tv och så får de en grafik med laguppställningen.

– Men så är det en fucking jävla låtsaslapp som de har satt för att de försöker vara roliga? AIK satte upp sin målvakt som forward när de höll på i allsvenskan. Alltså, jag tappar respekten. Det är på en nivå som det inte ska vara på, säger Rosengårdstränaren i en lång utläggning.

Göteborgs tränare Jörgen Ericsson

Det var Winqvist som blev varnad efter bråket mellan tränarna. En varning som han köpte till viss del. 

– Om det hade varit samma bedömning på alla människorna där ute. Men det som Göteborgsbänken gjorde var inte lindrigare.

Vad gjorde de?

– De skriker konsekvent. Och då kände jag att om inte domarna säger till dem så gör jag det. Men det tyckte domarna inte var mitt jobb, och det köper jag. Men om Göteborg sen ska hota och annat så blir det konstigt i våra ögon. Man tappar respekten för domarnas bedömning av deras bänk när de beter sig så.

”Det kan jag inte köpa”

Hotade de?

– Ja, det är i princip det. Du kan själv se situationerna och höra vad de slänger ur sig. Det är svordomar och allt möjligt. Men jag tog varningen för laget i dag, det gav lite tändvätska också. Det är tajt, det här kan vara avgörande i höst också. Men vinner vi hemma så har vi ändå plus i slutändan. Vi har det fortfarande i egna händer. 

Jörgen Ericson tog inte tränarbråket på lika stort allvar utan tyckte att det var en härlig match med två lag som gjorde bra pr för serien.

– Men vissa grejer blir jag förbannad på, när det är hångrejer som tränarna vräker ur sig. Det kan jag inte köpa. Men det är sånt som händer, och efteråt är vi lika goa vänner ändå. 

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Thorén: Förlorade sin ryggrad – men inte sin själ

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Patrick Winqvist

Kopparbergs/Göteborg FC

FC Rosengård

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Fotboll