AIK överkörda av Norrköping

Norling: ”Vi gör en väldigt svag insats”

Av: Andreas Käck, Per Bohman, Simon Bank

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyra insläppta mål på 32 minuter.

Då sågar AIK sig själva.

– Brutalt dåligt, säger Sebastian Larsson.

Rikard Norlings AIK har en ny taktik i år.

I premiären mot Örebro gick det bra (seger 2–0). Men i onsdagens hemmamatch mot topptippade IFK Norrköping blev man totalt blottat och överkört.

Efter 32 minuters spel stod det makalösa 4–0 till ”Peking”.

– Det förvånade mig hur enkelt det gick i den första halvleken. Vi kunde ha gjort fler mål redan före paus, men 4-0 är svårt att klaga på, säger Christoffer ”Totte” Nyman

Foto: BILDBYRÅN

Simon Thern (med ett förflutet i just AIK), Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen och Lars Krogh Gerson gjorde målen. Sebastian Larsson var uppgiven efteråt:

– Det var pinsamt. Det finns inga ursäkter. Under all kritik. Brutalt dåligt, säger han.

”Behöver van Dijk”

Simon Thern dömer ut AIK:s defensiva taktik (man mot man-försvar).

– ”Totte” (Nyman) är extremt stark och där har AIK en yngre kille (Robin Tihi, 18) som inte har den erfarenheten och styrkan. 4-0 är nästan i underkant, med lite bättre skärpa kunde det stått 6-0 eller 7-0. Spelarna i AIK:s backlinje är inte så snabba. Ska man ha försvarsspelet som de har just nu, mot oss, behöver man ha (Virgil) van Dijk där bak…, säger Thern.

”Väldigt svag insats”

Norrköping vann till slut med 4–1. Henok Goitom gjorde AIK:s tröstmål.

– Vi får inte gräva ner oss i djupet, men samtidigt konstatera att vi gör en väldigt svag insats. Riktigt dålig. Det är lätt att tycka och tro att vi blir exponerade där de gör sina mål, att problematiken ligger där, men det största problemet är att vi gör väldigt många misstag i vår offensiv – och får betala ett högt pris för det. Det är bara att konstatera att det inte var bra, säger Rikard Norling på presskonferensen efteråt.

Har du någonsin sett något liknande under din tid i AIK?

– Nej, så är det ju. Men så har jag gett mig ut på någonting som gör att jag nästan får räkna med att vägen inte är så logisk som när man börjar bygga ett tryggt system, som vårt 3-5-2. Vi behöver ut och testa gränser, men jag är fullt medveten om att vi ska vinna matcher också.

Laddar Matchöversikt
Publicerad: