”Det var en bra och öppen intervju”

Emil Forsberg om Hasan Cetinkayas kritik mot Janne Andersson

Emil Forsberg håller inte med sin agent Hasan Cetinkaya om situationen i landslaget.

Däremot har 27-åringen inget problem med att agenten säger saker hans klient samtidigt menar inte är sant.

– Han säger vad han känner och tror. Jag behöver inte gå ut och svara på om det stämmer eller inte, säger Emil Forsberg om Cetinkayas uppmärksammade intervju med Sportbladet.

”Landslaget har behandlat Emil Forsberg orättvist”, ”Janne Andersson har ingen relation med Emil Forsberg” och kanske mest explosivt:

– Emil hade kunnat säga att landslaget kan fara åt helvete.

Agenten Hasan Cetinkayas uttalanden i intervjun med Sportbladets Erik Niva i slutet av september väckte många frågor kring Emil Forsbergs relation till landslaget och förbundskapten Janne Andersson.

”Det var en bra och öppen intervju”

På torsdagen mötte huvudpersonen själv pressen inför lördagens möte med Malta i EM-kvalet för att kanske räta ut några av dem. Ett intervjutillfälle där två uttalanden hela tiden återkom:

”Det är inget konstigt” och ”jag älskar att spela för landslaget”.

– Jag tycker att det var en öppen och bra intervju där han sa vad han kände. För mig är det inga konstigheter. Han har gjort ett fantastiskt jobb för mig och ville säga vad han tyckte. Mer än så var det inte. Jag är ju här. Jag älskar att spela för landslaget, säger Emil Forsberg.

Hasan säger att du inte har någon relation till Janne. Stämmer det?

– Han säger att han tror att jag inte har det men jag har en proffsig relation med Janne. Vi pratar och det har aldrig varit några problem. Hasan har starka åsikter och kommer alltid säga vad han tycker. För mig är det inget konstigt. Jag är fortfarande här, älskar att spela för landslaget och vill att landslaget ska gå så bra som möjligt.

Hasan Cetinkaya, agent.
Hasan Cetinkaya, agent.

Han säger också att du är missnöjd med roll i landslaget. Hur ser du på det?

– För mig är det samma sak där. Det är klart att jag önskat att vi spelat på ett annat sätt men det är inte det vi gör i landslaget och det har jag inget problem med heller. Jag är här och älskar att spela för landslaget. Jag är här för att jag vill hjälpa landslaget. Det kommer alltid vara åsikter. Hasan är en stark man och säger vad han tycker.

Har du och Janne haft en dialog om din roll?

– Det är klart att vi har en diskussion. Vi har en bra diskussion men det är Janne som är tränare och bestämmer. Jag gör det han säger till mig att göra, det har jag gjort hela tiden och jag har aldrig gnällt på det. Det kan ni fråga honom om.

”Behöver inte svara på om det stämmer”

Han säger vidare att det var hans beslut att du skulle åka hem från samlingen i mars. Var det så?

– Vi pratade och han sa ”åk hem om du har ont i ljumsken”. Det var inget konstigt med det. Jag pratade även med landslagsledningen och vi tog alla beslutet att jag skulle åka hem.

Har du pratat med Janne om Hasans synpunkter?

– Vi har pratat om landslaget och vad vi ska göra här. Det är det som är fokus, jag är här för att spela två viktiga landskamper och hjälpa Sverige.

Hur är din relation med Janne?

– Jag har och Janne har en bra och proffsig relation. Vi har aldrig haft något problem.

Så när Hasan säger att ni har en ansträngd relation så stämmer inte det?

– Han sa att han tror att jag och Janne inte har en relation. För mig var det inga konstigheter. Jag är här för att jag älskar att spela i landslaget och det har jag sagt nu tre-fyra gånger.

Så Hasan har rätt till sin åsikt men du håller inte med om hans åsikt?

– Vad är det jag inte ska hålla med om? Han säger att han tror att vi inte har en relation men jag säger att jag och Janne har en proffsig relation. För mig är det inget konstigt. Han säger vad han känner och tror. Jag behöver inte gå ut och svara på om det stämmer eller inte.

Kan det ligga i ditt intresse att tala om för din agent vad du tycker så behöver han inte tro?

– Han ville säga vad han kände. För mig är det inga konstigheter. Mer än så var det inte.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.