Seger för Prespa Birlik hemma mot Rosengård

avSportbladets textrobot

Publicerad:

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Prespa Birlik i matchen mot Rosengård på Heleneholms IP. Laget vann lördagens match i division 2 västra Götaland i fotboll med 3–2 (1–1).

– En match som bjöd på det mesta, det var trots allt en derbymatch. Lite nervositet i inledningen märktes av på spelarna. Vi skapade två, tre lägen som ska resultera i ett mål tycker jag, men det blev istället motståndarna som gör det första målet. Spelet böljar fram o tillbaka men de hetaste chanserna har vi. Drago Andjeljkovic kvitterar i 35:e minuten och det stod 1–1 i paus. Vi justerar lite i laget och börjar bra i andra halvlek. Momcilo Dulovic gör ledningsmålet i 66:e minuten på en hörna. Sedan sjunker vi ner med lagdelarna och försöker spela smart men rätt var det är så kontrade Rosengård in 2–2. Hade lite koll på resultaten i de andra matcherna och det hade räckt med ett kryss men spelarna ville mer vi bytte in Filip Gavran med 20 minuter kvar av matchen och det visade sig vara ett lyckat byte. Filip gör ett ryck förbi motståndaren på sin kant och trycker in 3– -2 i 93:e minuten. Ett mål som definitivt säkrade spel i division 2 även nästa år, kommenterade Prespa Birliks tränare Vlado Kostic.

Målskyttarna som fixade segern för Prespa Birlik var Dragoljub Andjelkovic, Momcilo Dulovic och Filip Gavran, medan målen för Rosengård gjordes av Dardan Burrniku och Zia Sakirovski.

Serien är nu färdigspelad. Prespa Birlik slutar på tionde plats, och Rosengård på sjätte plats.

Publicerad: