”Det blir en smäll i hjärtat”

Publicerad:
Uppdaterad:
Nannskog.
Foto: TT // Bildbyrån
Nannskog.

FOTBOLL

Rasism från läktarhåll är ett återkommande problem inom fotbollen.

Nu berättar Daniel Nannskog om de gånger han blivit utsatt för rasism.

– Det blir en smäll i hjärtat, säger experten i SVT:s Morgonstudion

Flera spelare har den senaste tiden utsatts för rasistiska påhopp från läktarhåll runt om i fotbolls-Europa. Det engelska landslaget har fått nog och förra veckan sa Tammy Abraham att spelarna kan lämna planen om det händer igen. 

– Vi har haft flera möten om det. Harry Kane sa att om det händer och det påverkar oss så kommer vi prata med spelaren. Skulle han inte må bra av det kan vi gå av planen allihop, sa han enligt Daily Mail.

”Har varit med om ap-ljud”

Nu berättar SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog om sina erfarenheter av att vara utsatt för rasism. 

– För mig var det värre förr. Jag har själv varit med om ap-ljud. Det som gör ont är om det är flera stycken, om det är ett 15-20-tal som skriker det. Om det är en dåre som skriker ut ”jäkla neger” kan man borsta av sig det men om man känner att det är en grupp som står tillsammans och gör de här apljuden, det är då det tar ordentligt, säger han i SVT:s Morgonstudion och fortsätter: 

– Då är det något som är jäkligt galet. Det blir en smäll i hjärtat. På planen försökte jag vända det till go i stället: ”Jag ska visa dem-känsla”. Jag ville sätta dem på plats. Det skulle bli en motsatt effekt för dem, berättar Nannskog om strategin som han utvecklade.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.