”En felpass och jag reste mig upp direkt...”

Muamer Tankovic fick se Hammarby–Malmö FF från läktaren förra helgen.

Vilket inte direkt var en lugn upplevelse.

– En felpass och jag reste mig upp direkt. Det var jobbigt att kolla, säger anfallaren, som nu hyllar samtliga lagkamrater inför bortamötet med Östersund på söndag.

Nu på söndag, när Hammarby ska ta sig an Östersund på bortaplan, är Muamer Tankovic i alla fall tillbaka från den där avstängningen som höll honom borta senast.

Och han förväntar sig en tuff kamp för att laget ska ta hem sin sjunde raka allsvenska seger.

– Vi måste se till att vinna matchen. Även om det är minusgrader, även om det kanske snöar så är det bara att bita ihop och se till att vinna, säger Tankovic efter torsdagens förmiddagsträning.

Måstematchstatusen på den stundande bortamatchen finns tack vare segern i en annan måstematch förra helgen. 2–0-viktorian hemma mot Malmö FF var vital för att haka på i toppstriden.

”Inte många procent”

Med det i åtanke var det en nervös ”Mujo” Tankovic, avstängd på grund av gula kort, som beskådade matchen från Tele2 arenas läktare.

– Det var jobbigt. Det var något man inte kan påverka. Då blir det att man inte vet vad man ska göra. Man står och skriker och allting men det är ingen som hör en...

Hur många procent av matchen satt du ner?

– Det var inte många procent. En felpass och jag reste mig upp direkt, haha. Jag lugnade ner mig när Richard gjorde 2–0-målet.

Det var blott den andra allsvenska matchen för året som den skadeförskonade skytteligaledaren har missat.

När Häcken besegrade Hammarby med 2–0 på Bravida arena i somras så satt en sjuk Tankovic hemma i tv-soffan.

”Shit, det här är inte bra”

– Då var det en helt annan story. Då tänkte jag: ”Shit, det här är inte bra. Det här måste jag gå in och fixa”. Så var det på riktigt. Nu mot Malmö tänkte jag: ”Shit, varje spelare har steppat upp” , säger Tankovic och fortsätter:

– I början av säsongen kanske det var två-tre stycken av oss som hade bra nivå medan resten hakade på lite. Det var det som gjorde att vi tappade poäng. Det är det som är den stora skillnaden nu på slutet. Nu har vi varenda spelare på varenda position. Vi har Simon Sandberg, han är den bäste högerbacken i allsvenskan. Magyar och Fenger, de är otroliga. Dennis Widgren... Jag kan gå igenom hela startelvan för dig. Varenda spelare är fantastisk.

Widgren avstängd – friskt i övrigt

Apropå Dennis Widgren, så är det nu hans tur att vara avstängd (mot sin förra klubb dessutom).

Tränare Stefan Billborn hintar på att det ”naturliga” ersättaren till vänster i försvaret är Mats Solheim (även om han bland annat lägger till att Imad Khalili var utmärkt som vänsterback mot Eskilsminne i Svenska cupen i februari). Oavsett är han minst sagt belåten med truppläget.

Förutom Johan Wiland, som fortsatt är utanför träning, så är det friskt över hela banan.

– Det är första gången i år vi har sådan jäkla konkurrens i laget som vi har nu. Det betyder också att vi kan ha tre byten vi kan ändra en matchbild med, förhoppningsvis, säger Billborn.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.