Felicia Schröder inspireras av jämngamla Lamine Yamal

Publicerad 2024-07-11 13.46

Blott 17 år gammal är Felicia Schröder med på sin första landslagssamling.

Då hittar hon inspiration av spanske EM-stjärnan Lamine Yamal.

– Jag såg det nästan komma, säger Schröder.

Hon har slagit igenom stort med Häcken i damallsvenskan. Mitt under sin första landslagssamling har hon på avstånd kunnat följa en jämngammal spelare slå igenom på den internationella scenen. Lamine Yamal stod för ett kanonmål när Spanien tog sig till final i herrarnas fotbolls-EM.

– Jag såg det nästan komma, när han vände in den. En jättefin vänsterfot. En väldigt begåvad spelare, säger Schröder.

Att se en ung spelare ta för sig på det sättet menar hon är inspirerande. Hon brukar själv inte rädas för att ta för sig mot etablerade stjärnor.

– Jag tänker inte så mycket, jag går bara in och gör mitt bästa. Såklart det finns nerver att möta de bästa spelarna i världen, men när jag fokuserar så brukar det släppa.

Hyllas av medspelarna

Flera av 17-åringens lagkamrater stämmer in i den bilden.

– Nej men alltså herrejäklar. Kolla vad hon gör på planen. Hon är 17 år och så otroligt mogen i sitt spel. En jäkligt härlig människa utanför planen också, hon tar för sig, säger Anna Sandberg.

Rutinerade Elin Rubensson är inte förvånad över att Schröder redan är i a-landslaget.

– Nej, inte alls. Jag har sett alla matcher som Häcken har spelat i damallsvenskan i år även i Champions League i vintras. Hon har ju visat att hon håller på allra högsta nivå redan som 17-åring. Så då undrar man ju hur bra hon kan bli.