AIK ställs mot Hallenius i svenska cupen

Publicerad 2024-07-09

Sista kvalomgången till svenska cupen är lottad.

Då ställs AIK mot Hammarbys tidigare skyttekung Linus Hallenius.

Regerande mästaren Malmö FF får resa till västkusten.

De 32 distriktslagen som tagit sig förbi första kvalomgången har nu lottats mot varsitt lag från allsvenskan eller superettan.

Lottningen delades upp i en nordlig och en sydlig del, där distriktslagen kommer få spela hemma.

Då får regerande mästaren Malmö FF får resa till västkusten för att möta division 1-laget Torslanda IK.

Hallenius mot AIK

Han vann skytteligan i superettan för Hammarby 2010. Linus Hallenius har nu tagit klivet från elitfotbollen och huserar i division 3-laget Kubikenborgs IF. Nu ställs anfallaren mot en gammal rivalklubb, då Kubikenborg välkomnar AIK till Sundsvall.

Några av elitklubbarnas supportrar kommer inte behöva resa långt för att se sitt lag. Just Hammarby ställs mot Stocksund, som ligger strax norr om Stockholm och Djurgården tar sig den korta vägen till Järfälla. I Småland möts rivalerna Jönköpings Södra och IFK Värnamo.

Division 4-lag har chansen

Ett lag från division 4 har tagit sig till sista kvalomgången. Götaholms BK från Göteborg, som nu ställs mot Öster. En passande fotbollsfest för Götaholm som fyller 100 år i år.

Matchdatum för kvalomgången är 20–22 augusti och samtliga matcher sänds på Sportbladet. Speldatum för lagen som ska spela i Europa fastställs senare.

– Svenska cupen har verkligen fått ett rejält lyft de senaste åren och man märker att intresset bland fansen är stort. Det är roligt att kunna visa de heta matcherna för våra plusanvändare, säger Sportbladets sportchef Magnus Herbertsson.