”Jag tycker det är nästintill sjukligt”

Lagerbäck om Lindelöfs flytt: Har tyvärr inget maktmedel att förändra det

FOTBOLL

Lars Lagerbäck hyllar Victor Nilsson Lindelöf inför Norges vänskapslandskamp mot Sverige.

Men norrmännens förbundskapten jublar inte över villkoren för 22-åringens övergång till Manchester United.

– Jag tycker det är nästintill sjukligt, säger Lagerbäck.

Lars Lagerbäcks Norge möter i morgon Sverige i en vänskapslandskamp i Oslo. Inför matchen handlar dock det mesta av förhandssnacket istället om svenske försvararen Victor Nilsson Lindelöfs övergång från Benfica till Manchester United. Så även måndagens presskonferens med Lagerbäck.

”Är sjukligt”

68-åringen kritiserade då prislappen på Lindelöf som landar på omkring 450 miljoner kronor.

– Så här är tyvärr den här världen men generellt så tycker jag att det är en vansinnig värld med de här summorna som förekommer inom fotbollen. Men jag har inget maktmedel att förändra det. Det är en väldigt bra spelare men jag tycker att det är nästintill sjukligt att man bollar med de här summorna, säger Lagerbäck.

Foto: Jessica Gow/TT

Lars Lagerbäck tror dock inte att 22-åringen kommer få några problem att hantera pressen som kommer med en så stor övergång till en av Premier Leagues jättar.

”Vore inte bra för honom”

– Som jag känner honom tror jag inte att han har några problem att hantera den biten. Jag tror inte att det blir det han faller, i så fall tror jag att det beror på att det finns bättre spelare. Om Mourinho bedömer det och han hamnar på bänken är det naturligtvis inte bra för honom.

Lagerbäck varnar också för att fotbollsvärlden i England är väldigt annorlunda mot den i Portugal.

– Konkurrensen är tuffare. Han kommer konkurrera med betydligt bättre spelare, eller betydligt bättre spelare men Premier League är tuffare och det går aldrig att slappna av. I Portugal har du lite mindre bra motstånd i vissa matcher.

19.45 tisdag: Norge-Sverige direkt i TV 4.

ARTIKELN HANDLAR OM