Lindelöf sågas: ”Turnéns förlorare”

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf, 22, har fått en skakig inledning på tiden i Manchester United.

The Times pekar ut svensken som en av förlorarna under klubbens USA-turné.

”Han saknar lugn och det måste han förbättra” skriver tidningen.

Det hade ryktats länge att Victor Nilsson Lindelöf var på gång för Manchester United. Tidigare i sommar skrev så slutligen svensken på ett fyraårigt kontrakt med den engelska storklubben.

Under Uniteds försäsongsturné i USA fick försvararen flera tillfällen att visa upp sig för omvärlden – men har inte riktigt lyckats komma upp i nivå.

”En fruktansvärd straff”

Nu pekar The Times ut Nilsson Lindelöf som en av resans stora förlorare.

”Förra sommaren gjorde Eric Bailly ett positivt intryck efter sin övergång på 330 miljoner kronor från Villarreal, men samma sak kan inte sägas om Lindelöf” skriver tidningen och fortsätter sedan sin utläggning:

”Svensken får ta på sig båda målen mot LA Galaxy i öppningsmatchen när han först tillät Giovani Dos Santos att springa om honom vid det första målet och därefter inte hoppade tillräckligt högt vid det andra. Lindelöf gav sedan Real Madrid kvitteringen när han tacklade Theo Hernandez upp i luften och gav honom en straff i Santa Clara. Han slog dessutom en fruktansvärd straff själv.”

United-svenskens mardröm: orsakade och missade straff 03:01

”Saknar lugn”

Men tro inte att man har gett upp hoppet om den unge svensken. Att det finns potential råder det ingen tvekan om.

”Med tiden kommer Lindelöf att finna ro i klubben och komma närmare sina lagkamrater. Det finns ögonblick då det känns som att han läser av spelet på ett bra sätt, men han saknar lugn och det måste han förbättra när han spelar i Premier League” skriver The Times.

ARTIKELN HANDLAR OM