Özcan: ”Säker på att MFF vinner allsvenskan”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Toppfajt mot Malmö FF.

Men Özcan Melkemichel gör sig inga illusioner.

– Jag är nästan säker på att Malmö vinner allsvenskan, säger Djurgårdens tränare.

Och då är inte Özcan Melkemichel typen som backar för en utmaning. Djurgårdens tränare är förstås beredd att gå ända in i kaklet för att stockholmarna ska ikapp och förbi Malmö FF.

Samtidigt måste Melkemichel förhålla sig till verkligheten. Och den säger att MFF inför toppfajten på Tele2 Arena med lika många matcher spelade tronar på en tio poängs hög stapel och tittar ner på tredjeplacerade Djurgården.

”Malmö tappar inga poäng”

Tror du att någon kan utmana Malmö FF om guldet?

– I längden? Njae. Jag tror att de kommer att vinna. Jag är nästan säker på det, att de i slutändan vinner. De har ett sånt försprång och Malmö tappar inga poäng. Så om jag ska vara ärlig: de blir svåra att stoppa, säger Melkemichel och fortsätter:

– Visst, hamnar de i en svacka kan det gå fort med trepoängssystemet. Men ingenting tyder på det eftersom de har en så stark trupp och hur det än går så kommer det alltid in nya killar och avgör matcherna. Det är en jävla styrka.

Övertygad om en topplacering

Tränarens slutsats är tydlig:

– De är ett väldigt skicklig lag.

Men Djurgården har förstås inte gett upp toppstriden. För Melkemichel är det helt givet att Blåränderna slutar högt upp i tabellen.

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

– Jag är helt övertygad om det. Topp tre-fyra hela vägen. Sen får vi hoppas att Jonas Olsson inte är långtidsskadad (missar matchen mot MFF) och vad som händer innan transferfönstret stänger.

Hoppas på Engvall, men...

Djurgården har visserligen den lovande Aliou Badji och centertanken Haruna Garba i truppen, men vill få in en kvalitetsanfallare i startelvan.

– Det blir viktigt. Vi hoppas på Gustav Engvall men blir det inte Engvall så får det bli en liknande anfallare med liknande egenskaper. Det finns förhoppningar om Engvall, men vi kan inte stå och falla med honom. Bosse (Andersson, sportchef) jobbar hårt på det och skulle det inte gå får vi väl lösa det internt.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)