”Facebook-grundaren överväger att köpa – Tottenham”

Foto: TT
Mark Zuckerberg vill köpa Tottenham.
FOTBOLL

Kan Tottenham få ny ägare?

Enligt The Sunday Times överväger amerikanska investerare – med Facebook-grundaren Mark Zuckerberg i spetsen – att köpa Premier League-klubben för omkring tio miljarder kronor.

Samtidigt som Manchester-klubbarna, City och United, samt Arsenal, gjort stora köp på sistone har det varit betydligt mer lågmält i Tottenham som slutade tvåa i Premier League förra säsongen.

Men London-laget kan nu stå inför sommarens tveklöst största affär.

Hela klubben kan säljas.

Förvaltar i Silicon Valley

Det är The Sunday Times som går ut med nyheten att Iconiq Capital, ett ”hemligt” Fransicsco-baserad investmentbolag – som förvaltar förmögenheter åt flera Silicon Valley-miljardärer, däribland Facebook-grundaren Mark Zuckerberg – överväger ett bud på Tottenham Hotspurs på omkring tio miljarder kronor.

Med uppbackning av just Zuckerberg som är företagets nyckelklient.

Förkastat tidigare bud

Iconiq Capitals intresse för klubben, enligt tidningen, sträcker sig tillbaka till 2014 och företaget ska redan ha inlett diskussioner med ett antal ”buyout-företag” om ett bud på Tottenham.

Hur trovärdiga uppgifterna är framgår inte, men Sunday Times skriver att Tottenhams nuvarande ägare, Joe Lewis, tidigare förkastat ett bud på 882 miljoner pund för klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM