Thern kvar – nobbar AIK och Hammarby

Foto: ERWIN OTTEN/PIC-AGENCY

avMichael Wagner

FOTBOLL

Det har ryktats om en hemkomst till Malmö FF.

Det har funnits förfrågningar från AIK, Hammarby och flera holländska klubbar.

Men Simon Thern, 24, stannar sannolikt i Heerenveen trots ringa speltid, erfar Sportbladet.

Simon Thern fick en mycket bra start på utlandskarriären i holländska Heerenveen efter flytten från Malmö FF i januari 2015.

Ett år senare tvingades dock mittfältaren lägga sig på operationsbordet och operera ankeln i ena foten efter långdragna problem med en skada.

Thern var tillbaka till inledningen av den nuvarande säsongen, men har haft svårt att få speltid i ett Heerenveen som i långa perioder gått mycket bra i Eredivisie (ligger på fjärde plats just nu).

”Räknar med honom”

Därför har flera klubbar hört sig för om svensken, som också funderat på ett klubbyte för att få mer speltid.

– Det är visserligen fem dagar kvar av transferfönstret, men vi räknar med att Simon blir kvar. Han vill kämpa för en plats i laget, säger Heerenveens sportchef Gerry Hamstra.

Enligt Sportbladets holländska källor har Nec Nijmegen, Zwolle, Utrecht, men även AIK och Hammarby visat intresse för Simon Thern som dock kämpar vidare i Heereveen trots att konkurrensen nyligen ökade ytterligare när klubben lånade in norske Martin Ödegaard från Real Madrid.

– Vårt mål är att behålla vår trupp för att kunna slåss om platserna fyra till sju och play off om Europa League-platser, säger Gerry Hamstra.

Sportbladet har sökt Simon Thern och agenten Martin Dahlin för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM