”Vi får se vad Granen säger när vi träffas”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Andreas Granqvist uppges vara aktuell för Manchester United. 

Förbundskapten Janne Andersson tar uppgifterna med ro. 

– Vi får se vad ”Granen” säger på måndag, om det ligger något i det, säger han. 

Fotbolldirekt kom i går med sensationella uppgifter om att Manchester United är intresserade av Andreas Granqvist. Storklubben ska vilja låna Helsingborgspelaren på ett korttidskontrakt likt det som Henrik Larsson hade för några år sedan. 

Förbundskapten Janne Andersson ler när Sportbladet frågar honom om uppgifterna. 

– Jag reagerar aldrig på rykten. Det finns många andra som är bra på det. Jag har inte pratat med Granen, vi får se vad han säger på måndag när vi träffas om det ligger något i det. Jag brukar säga att jag förhåller mig till det jag vet och jag vet inget om det, säger han.

”Trött efter VM”

Granqvist finns med i Andersson trupp till nästa veckas Nations League-möte med Ryssland och träningsmatchen mot Slovakien. Förbundskaptenen tycker att mittbacken gjort det bra så här långt i Helsingborg, men tror att Granqvist kan påverkas negativt ju längre tid han spelar i superettan.

Foto: Andreas Hillergren/TT

– Skulle han spela i superettan i flera år tror jag att det kommer att påverka honom för man påverkas av den miljö man är i. Över tid är det bra om man spelar på en hög nivå, men så här långt tycker jag att Granqvist har löst det helt okej, säger han och fortsätter: 

– Sedan tror jag att han, precis som många av våra spelare, var rätt trött efter VM. Det tog på krafterna. Peter Wettergren var dödstrött. Det tog både mentalt och fysiskt. Att Granen kanske inte har varit hundra procent perfekt i alla matcher i Helsingborg så har han ändå gjort det väldigt bra och tillräckligt bra för att vara uttagen här. Manchester United är ju tydligen intresserade också. 

Publicerad:

LÄS VIDARE