”Gnäller i media – lönar sig tydligen”

Anders Svenssons kritik efter domarmissen

Av: Andreas Käck, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Elfsborg rasar över den feldömda straffen.

Samtidigt skiftar Anders Svensson fokus – mot Poya Asbaghi.

– Det lönar sig att gå ut och gnälla i media tydligen…, säger Elfsborgsikonen.

– Elfsborg är de sista som ska gnälla. Totalt sett gick vi minus på domarbesluten, säger IFK Göteborgstränaren.

Domare Mohammed Al-Hakim gick ut och bad om ursäkt efter den feldömda straffen i derbyt. Men det var en klen tröst för Elfsborgs spelare och ledare, som långt efter slutsignal fortfarande var irriterade.

– Det är piss. Jag tror aldrig jag har varit så här frustrerad i hela mitt liv. Det känns som om allt går emot oss, till och med billiga straffar som avgör matcher. Vi har tre raka kryss i matcher där vi borde ha haft tre raka segrar. Det är till ganska stor del vårt eget fel, men det är tråkigt att det avgörs så här. Min känsla är att han (Al-Hakim) vill gå in och ge dem en straff, säger Per Frick.

1 av 3 | Foto: C MORE

”Lönar sig tydligen...”

Efter matchen uttalar sig även Anders Svensson om situationen.

– Det är inte ens frispark, säger klubbikonen, som numera är assisterande utvecklingstränare.

Han skickar också en känga – till Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi.

– Poya har ju sagt att han inte pratar om domarna, men ändå gnäller att han har fått så många straffar emot sig. Sedan har han fått två horribla med sig – denna och den mot Norrköping. Det lönar sig att gå ut och gnälla i media tydligen, säger Anders Svensson.

Asbaghi hamnade i en diskussion med domaren Mohammed Al-Hakim efter situationen där Jon Jönsson gjorde en huvudrörelse mot Robin Söder som föll till marken.

– Elfsborg är de sista som ska gnälla. Totalt sett gick vi minus på domarbesluten. Vi fick en straff till slut när vi borde haft en given tidigare när Emil Salomonsson blir neddragen och vi borde avslutat med en man mer i 20 minuter, säger Asbaghi.

– Jon Jönssons skalle är ju solkar. Jag köper inte att den inte är tillräckligt hård, säger IFK-tränaren.

Spela schack i stället...?

Jon Jönssons replik om situationen med Robin Söder:

– Om jag hade försökt skalla ner honom så hade jag haft en bula i pannan. Alla söker fördelar och vill vinna. Det var en hetsig situation, säger Elfsborgsförsvararen.

– Söder och jag snackade med varandra efter matchen. Han sa att han överdrev lite grand. Det är sånt som händer på en fotbollsplan. Annars får man hålla på med schack. 

Laddar Matchlista
Publicerad: