Joey Barton: Det skrek Zlatan till mig

avPer Bohman

Publicerad:

Zlatan och Joey Barton rök samman.

Nu avslöjar engelsmannen de hemliga detaljerna bakom bråket.

– Han sa att jag var en english pussy, säger Barton.

Paris Saint-Germain mot Marseille är en av Frankrikes alla största matcher. 2013 återfanns Zlatan Ibrahimovic och Joey Barton i respektive lag – vilket inte gjorde fajten mindre het.

– Jag är en streetfighter. Om du tränger in mig i ett hörn så kommer jag att slåss med dig, säger Barton i en intervju med Dugout som kretsar kring relationen mellan de båda spelarna.

”English pussy”

Efter upprepade dueller mellan de båda tröttnade svensken på att domaren hela tiden gav Barton frisparkar. Zlatan ilsknade till och det finns klassiska bilder på hur engelsmannen hånar sin motståndare genom att med gester påtala att Ibrahimovic har en stor näsa.

– Ibra är som Ibra är. Han gillade inte att saker och ting gick emot honom. Det var inga oklarheter i vad han ville meddela mig: han sa att jag var en english pussy. Det var faktiskt en av de trevligare saker som någon kallat mig, säger den härdade Barton och fortsätter:

– Zlatan sa åt mig att sluta ligga ner eftersom jag ”ska vara en så stark kille”. Men jag svarade att han skulle sluta fälla mig för då blåser inte domaren.

Började skratta åt honom

Därefter fortsatte Barton att ge svar på tal.

– Jag började skratta åt honom och sa: ”jag kanske är en pussy men du har en stor näsa. En väldigt, väldigt stor näsa. Sen gjorde jag gesten som alla pratar om nuförtiden.

Foto: TT / YOUTUBE
Joey Bartons ”näsån” mot Zlatan 2013.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM