Kroos om Tysklands fiasko: ”Fick vad vi förtjänade”

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JEWEL SAMAD / AFP

FOTBOLL

Historiskt utslagna ur gruppspelet, ett fiasko som hela världen pratar om.
Tyskland slutade sist i Sveriges grupp. Nu uttalar sig Toni Kroos om uttåget.
– Det handlade inte om otur, säger Kroos.

De hade aldrig åkt ut ur ett VM-gruppspel, närmast till hands låg uttåg i första rundan 1938. Men denna sommar stod Tyskland för ett dunderfiasko när de förlorade mot Sydkorea och åkte ut ur gruppen.

Stjärnmittfältaren Toni Kroos avgjorde matchen mot Sverige, men inte ens han kunde rädda de regerande mästarna. Nu uttalar han sig om uttåget.

– När det kommer till kritan gjorde vi inte tillräckligt. För att vara ärlig, om vi inte kan göra mål mot Sydkorea under 90 minuter så förtjänar vi inte att gå vidare. Vi fick vad vi förtjänade. Det handlade inte om otur, säger Kroos enligt The Telegraph.

Tog inte sina chanser

Rubrikerna efteråt har förstås inte varit milda, reaktionerna likaså. Just nu är till exempel förbundskaptenen Joachim Löws position väldigt osäker och det talas om ett ordentligt generationsskifte i truppen.

Den mörkaste dagen i Tysklands fotbollshistoria? Kanske det.

– Jag vet inte om det är den mörkaste dagen i tysk fotbollshistoria, men det är definitivt en väldigt mörk sådan. Jag tror inte att någon av oss förväntade sig detta överhuvudtaget - jag tror inte att någon gjorde det. Uppenbarligen förväntade vi oss att detta skulle bli en lång turnering för oss. Men det jag kan och kommer säga är att efter tre matcher var vi inte kapabla till att spela vårt bästa spel under någon sekvens i någon av matcherna, säger Kroos och fortsätter med hänvisning till Sydkorea-matchen:

– Vi kände inte i något läge av hela turneringen att det var som en final för oss. Mot slutet var vi tvungna att gå för ett mål och då gjorde de mål. Mot slutet visste vi att Sverige ledde så vi var tvungna att riskera ännu mer. Vi hade chanser men tog dem inte och det summerar egentligen hela vår turnering.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.