Stjärnan hotad – på grund av MFF-tröja

Foto: Bildbyrån

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Landskronas skyttekung Sadat Karim hade på sig en Malmö FF-tröja under tisdagen.

Nu har han blivit hotad av egna supportrarna.

– Folk har kallat mig dum, svikare och massor av annat som jag inte vill säga här, säger Karim till Helsingborgs Dagblad.

Sadat Karim, 26, har stänkt in mål för Landskrona de två senaste säsongerna.

Anfallaren ligger just nu delad tvåa i superettans skytteliga och har nästan gjort lika många mål som alla sina lagkamrater tillsammans.

Men nu har han hamnat i blåsväder.

Under tisdagskvällen hade Karim på sig en Malmö FF-tröja på Landskrona IP:s sittplatsläktare och efter det har han fått motta hat och hot från vissa Bois-supportrar, skriver Helsingborgs Dagblad.

”Slog mig inte”

Karim berättar för tidningen om tröjvalet och att namnet på ryggen tillhör vännen och tidigare MFF-spelaren Enoch Kofi Adu. Sadat Karim hade först på sig tröjan i en moské för att be, och tänkte sedan inte på att tröjan kunde väcka reaktioner när han gick till fotbollsplanen.

– Jag visste ärligt talat inte att Malmö FF och Landskrona hade någon rivalitet, allt jag visste var att klubben hade rivalitet med HIF. Jag skulle aldrig ta på mig något med ett HIF-märke eftersom de är stora rivaler. Det slog mig inte att folk skulle bli sura på mig för att jag hade en MFF-tröja på mig, säger Karim till HD.

26-åringen menar att tröjan betyder mycket för hans tro, att han aldrig skulle bära en MFF-tröja utan namn men att han nu hade på sig sin bästa väns tröja. Karim poängterar att han ”har gjort det flera gånger hemma i Ghana i de olika klubbarna”.

Ryktet om hans tröjval spreds på sociala medier och har skapat en hatstorm mot skyttekungen.

”Folk pratar skit om mig”

– Jag är väldigt upprörd över att folk pratar skit om mig och skickar meddelanden med hot till mig. Jag har fått flera meddelanden av folk jag inte känner som vill att jag ska lämna klubben och aldrig mer komma tillbaka. Folk har kallat mig dum, svikare och massor av annat som jag inte vill säga här, säger Karim, som ber om ursäkt till de som tagit illa upp.

– Om jag hade vetat skulle jag aldrig ha gjort det. Allt jag vill säga är att vi alla någon gång gör fel och blir förlåtna. Jag hoppas att ni kan förlåta mig också eftersom jag verkligen inte visste att detta skulle ställa till med kaos, nu har jag fått förklarat för mig att det inte är okej och jag kan säga att jag aldrig ska göra om det igen så länge jag är en Landskronaspelare.

– Jag är väldigt ledsen och ångerfull.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM