Strandhälls hyllning på matchdagen: i riksdagen med Durmaz-tröja

avMikaela Somnell

Idag spelar Sverige sin tredje match i fotbolls-VM och hela landet är på tårna.
Dagen till ära har idrottsminister Annika Strandhäll valt att gå till jobbet i en landslagströja med ”Durmaz” på ryggen.
”Dagens outfit”, skriver ministern på sin Instagram.

Efter Sveriges senaste vm-match mot Tyskland utsattes spelaren Jimmy Durmaz för flera rasistiska påhopp, bland annat i form av kommentarer på sociala medier.

Många har upprörts av de rasistiska utspelen och istället valt att visa sitt stöd för Durmaz.

Idag är det dags för match igen och idrottsminister Annika Strandhäll tar tillfället i akt att hylla Jimmy Durmaz hon med.

På sin Instagram har hon lagt upp en bild där hon promenerar mot riksdagen i solsken iklädd en landslagströja med Durmaz namn på ryggen. I bildtexten skriver hon: ”Dagens outfit #Viärsverige”.

Landslagströja i riksdagen

På bilder från riksdagen syns Strandhäll på jobbet med en kavaj ovanför fotbollströjan.

Efter Tysklandsmatchen framträdde Durmaz tillsammans med resten av landslaget där han höll ett hyllat tal om rasismens fulhet och tackade samtidigt alla som givit honom sitt stöd.

”Jag är svensk och bär med stolthet vår flagga. Jag vill passa på att tacka alla fina, underbara människor där ute som sprider glädje. Det värmer i oss alla. Vi står enade. Vi är Sverige. Fuck rasismen!” sa han då.

Det har även startats Facebook-sidor för att stå upp för landslagsspelaren där personer lämnar stöttande kommentarer.

”Så modig, så ödmjuk, så kärleksfull och så stolt över sitt Sverige... Du gör det så bra! Heja Sverige!”, skriver en person till Jimmy Durmaz på hans Instagram.

1 av 3
ARTIKELN HANDLAR OM