Afonso: Jag vill lämna Heerenveen

FOTBOLL

Brassen stannar hemma i Brasilien

Afonso Alves, 26, har inte kommit tillbaka till Heerenveen efter Copa America.

Och han har inga planer på att göra det heller.

Afonso stannar hos familjen i Brasilien tills han hittat en ny klubb

I dag åkte Heerenveen till England för att spela träningsmatch mot West Bromwich. Men lagets stora stjärna, förre Malmö FF-spelaren, Afonso Alves är inte med. Brassen hälsar via en talesman att han inte kommer att komma till Holland på ett tag.

Talesmannen säger också till den holländska tidningen Omrop Fryslân att Alves agent är på väg till Holland, för att diskutera en transfer.

”Förväntar mig att han kommer tillbaka&rdquo”

Heerenveens sportdirektör Yme Kuiper visste ingenting om detta.

– Vi har ingen anledning att tro att han skulle vilja lämna Heerenveen. Han har fyra år kvar på kontraktet. Om klubbar vill köpa honom, så får de komma till oss. Vi kan bara sitta och vänta. jag förväntar mig att han kommer tillbaka hit, säger han till holländska tidningen Leeuwarder Courant.

Nära att vinna Guldskon

Afonso gjorde stor succé i sin debutsäsong i holländska ligan. Brassen vann skytteligan med 12 måls marginal. Totalt blev det 34 mål på 31 matcher och han var mycket nära att snuva Francesco Totti på utmärkelsen som Europas bäste målskytt.

Alves kostade cirka 40 miljoner när han köptes från Malmö FF. vid en eventuell övergång skulle även Malmö FF få en del av kakan, tack vare en vidareförsäljningsklausul.

Victor Melander