”En stor utmaning”

FOTBOLL

Roland Nilsson lämnar Gais för Malmö FF

Malmö FF köper loss sin önsketränare.

Roland Nilsson, 43, får uppdraget att göra storklubben framgångsrik igen.

– Det känns som en stor utmaning, säger han.

Foto: BLÅGULT BLIR LJUSBLÅTT Förre landslagsbacken Roland Nilsson, 43, lämnar Gais och tar över Malmö FF.

Sportbladet skrev om att övergången var nära så sent som i måndags, dagen efter att Gais säkrat kontraktet.

I dag offentliggjorde Malmö FF att affären är helt klar och att Nilssons kontrakt sträcker sig över fyra år, från och med 1 januari 2008.

”Passar in i profilen”

”Roland Nilsson är en ung tränare med modern fotbollssyn och internationell erfarenhet som spelare och tränare och har lyckats väldigt väl med att utveckla spelare och lag under sin tid i Gais. Såväl den spelidé han har presenterat som hans egenskaper i övrigt passar mycket väl in på den tänkta tränarprofil rekryteringsarbetet utgick ifrån”, skriver MFF i ett pressmeddelande.

Roland Nilsson, den gamle storbacken i landslaget och med en framgångsrik proffskarriär bakom sig, har tränat Gais i fyra säsonger. För att komplettera honom har Malmö FF även gjort klart med Nilssons assistent från tiden i Gais – Hans Gren, 50.

”Väldigt stimulerande”

I Malmö FF ersätter Nilsson Sören Åkeby, som inte fick förlängt kontrakt.

– Det känns som en stor utmaning att få möjlighet att träna en av Sveriges verkliga storklubbar och det är väldigt stimulerande att känna klubbens stora och långsiktiga förtroende, säger han i ett pressmeddelande.

– Med de resurser som finns i Malmö i form av publikintresse och engagemang, ny arena, professionell organisation och framgångsrik ungdomsverksamhet finns verkligen alla möjligheter att bygga något riktigt bra.

ARTIKELN HANDLAR OM