Vickan: ”Linköping är intressant”

FOTBOLL

Djurgården riskerar mista matchhjälten

Matchhjälte – igen.

Men stjärnan Victoria Svensson vet fortfarande inte om hon stannar i Djurgården.

– Linköping är intressant, säger hon.

Djurgården vann toppmötet mot Kopparbergs/Göteborg med 1–0.

Victoria Svensson mötte ett inlägg från höger med pannan och nickade in matchens enda mål.

– Jag hade två eller tre frilägen i dag som jag borde ha satt. Men det fick räcka med ett mål på huvudet, säger hon till TV4.

Klart med ny tränare

Djurgården kämpar om andraplatsen i allsvenskan, men har en matematisk chans att snuva Umeå på guldet, även om det känns omöjligt. Med två omgångar kvar vet inte Djurgården om man får behålla sin landslagsstjärna.

Men klubben har gjort klart med en ny tränare till nästa säsong, Anders Johansson, som kanske kan väga över när Victoria Svensson ska bestämma sig.

– Det är positivt att Anders kommer till oss, det är en otroligt bra tränare. Det är närmare ett ja för Djurgården då, men jag har inte skrivit på nånting än. Det är lite smådetaljer kvar. Vi får se. Jag har Linköping kvar i bilden, säger Svensson till TV4.

Vill bestämma sig fortast möjligt

– Jag hade aldrig diskuterat med Linköping om det inte hade varit intressant. Men det är många bitar som ska falla på plats. Jag ska väga in att pendla till Linköping och allt sånt där.

På frågan när hon bestämmer sig svarar Victoria Svensson:

–Vet inte. Det är två matcher kvar i allsvenskan. Efter det ska jag bestämma mig. Men för min egen del vore det skönt att komma till ett beslut så snabbt som möjligt.