Henke: Jag längtar ut...

FOTBOLL

”Han kommer att stortrivas”

Henkes nya hem Old Trafford - uppförd 1909.

Här är ditt nya hem, Henke!

I dag välkomnas svensken av 76 000 åskådare på Drömmarnas Teater – en av Europas mäktigaste arenor.

– Jag längtar att få vara där under en riktig match, säger Henke.

Debuterar i dag Ett nytt kapitel i fotbollssagan Henrik Larsson skrivs i dag då anfallaren debuterar i FA-cupen för sin nya klubb Manchester United.

Bojan Djordjic vet vad som väntar när Henrik Larsson springer ut på Manchester Uniteds hemmaplan strax före klockan tre i eftermiddag.

– Det är den mest hängivna publik som finns och Old Trafford är helt fantastisk. Riktigt kul att vi har en svensk där igen och det visar hur stor Henke egentligen är, säger Djordjic som har spelat på den klassiska marken ett otal gånger under sina fyra år i klubben.

Hyllar spelarna från 1958

– Det mest speciella är läktaren bakom målet som ligger direkt till vänster när man kommer in från spelartunneln. Där står det stort: ”6 februari 1958”, till minne av de spelare och ledare som omkom i flygkraschen i München.

– Att få göra ett mål på det målet känns som att göra tio på det andra. Så jag hoppas verkligen att Henke sätter en boll där, säger mittfältaren som numera representerar Plymouth i den näst högsta divisionen.

Old Trafford renoverades nyligen, men allt är inte i toppskick.

– Omklädningsrummet är inte så nytt. Det har sett likadant ut i minst åtta-nio år. Men det är i alla fall rymligt och jag är säker på att Henke kommer att stortrivas. Det är ju ändå en av Europas absolut bästa arenor, säger Bojan Djordjic.

”Det ser fantastiskt ut”

Henrik Larsson själv ser fram emot debuten i Manchester United. Till klubbens hemsida säger han:

– Jag har varit ute på Old Trafford och det ser fantastiskt ut. Jag längtar att få vara där under en riktig match.

Expertkommentatorn Pontus Kåmark beskriver arenan som en jättegryta.

– Jag har spelat där en sju-åtta gånger och det är riktigt maffigt. Det är alltid ett jäkla tryck och allt är stort, snyggt och perfekt. Drömmarnas Teater är ett läckert smeknamn och det skulle förvåna mig mycket om inte Henke gör många mål där.

”The Theatre of Dreams”

Utanför huvudentrén står legendaren Sir Matt Busby staty med en boll under armen.

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM