”Korten är överdrivna”

FOTBOLL

Ibrahimovic kritisk mot domarna – och sågas av Nedved

1 av 2 | Foto: Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic är nöjd med sitt fotbollsår 2006.

Men han lovar ännu bättre spel under 2007.

– I år ska jag prestera ännu mer, säger Zlatan från träningslägret.

Från kaoset i Juventus och floppen i VM till storspel och hyllningar i Inter. Zlatans 2006 fick en perfekt avslutning. Men den svenske stjärnanfallaren försäkrar att han kan ännu bättre.

– Nu 2007 väntar jag mig att åstadkomma ännu mer än 2006, säger han till italienska medier.

Inter är på mini-träningsläger i Bahrain och ”Ibra” var på ett glatt och avslappnat humör när han mötte den samlade mediekåren. Han pratade öppet även om sina perioder av måltorka.

– Mitt enda syfte är att spela bra och när jag gör det så kommer målen. Men ni vet alla utmärkt väl att ett av mina karaktärsdrag är att hjälpa mina lagkamrater att få ut det mesta av sitt spel.

Om domarna i var han mindre entusiastisk:

– Jag har tre utvisningar hittills. Någon varning har varit rätt medan andra, och jag syftar nu till exempel på de andra gula korten mot Parma och Lazio, varit överdrivna.

”Stör mig ganska mycket”

På frågan om han tror att motståndarna medvetet provocerar honom svarar Zlatan:

– Det tror jag inte. Men sen är det klart att varje försvarare gör sitt bästa för att stoppa anfallarna på alla tänkbara sätt, men så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Domarna måste vara opartiska och göra sitt jobb rätt, så som det är för oss spelare.

Samtidigt som Zlatan sken i kapp med Bahrains sol gav hans förre lagkamrat Pavel Nedved på sitt håll en intervju om situationen i Juventus som han tycker fått ”betala räkningen för alla” efter fotbollsskandalen. Nedved, som tidigare hyllat Zlatan, känner en bitter eftersmak när han ser denne med Inter-tröjan:

– Det stör mig ganska mycket när jag ser Ibrahimovic kyssa Inters tröja med ”min” scudetto-sköld på.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A