Svensationellt

FOTBOLL

City vann det stekheta derbyt – tog tredje raka segern

Foto: skilda världar Sir Alex Fergusons United har två poäng på tre matcher. Succe-Svennis City har full pott efter tre matcher.

Svennis succé verkar aldrig vilja ta slut.

Ett drömmål av Geovanni såg till att City vann det stekheta Manchester-derbyt.

– En fantastisk insats försvarsmässigt, säger experten Jens Fjellström i Canal plus.

United hade det mesta av spelet till en början. Nani fick ett drömläge att näta, men Kasper Schmeichel räddade. City, som fick anfallaren Valerij Bojinov skadad redan efter fem minuter, hade inte ett skott mot mål första halvtimmen.

Men bara en minut efter att Michael Johnson skjutit högt över small det – i mål.

”Inte rättvist”

Geovanni tog emot bollen strax utanför straffområdet och fick på ett kanonskott som via Nemanja Vidics vad borrade sig in i nät bakom Edvin van der Sar.

– Det är inte rättvist. Jag var på väg att plädera varför United är bättre än City, men jag tror att jag avvaktar med det, sa expertkommentatorn Jens Fjellström i Canal plus.

Ferguson jublade – i onödan

Efter paus satte United gasen i botten. Vidic nickade i ribban och på returen sköt Scholes utanför. Med en halvtimme kvar var Carlos Tevez ytterst nära att skarva in kvitteringen på Ryan Giggs inlägg, men bollen strök stolpen och gick utanför.

Det var dock ingenting mot chansen som Carlos Tevez fick på stopptid. En hörna letade sig fram till Tevez vid bortre stolpen som nickade bara någon centimeter utanför. Sir Alex Ferguson sträckte upp armarna i luften för att jubla, men insåg snart bittert att det inte var mål.

Richards – planens kung

I skadade Andreas Isakssons frånvaro höll Kasper Schmeichel nollan och säkrade Citys tredje raka match utan insläppt mål.

Men planens kung var Manchester Citys blott 19-årige mittback Micah Richards som knappt gjorde ett misstag på hela matchen.

– Han är Englands näste storback, ansåg Jens Fjellström.

För United har serien inletts uselt. Laget har bara två poäng efter tre omgångar. Räkna med att Sir Alex Ferguson är pressad.

– United är en duktig boxare, men har inget knockout-slag, säger Sportbladets krönikör Simon Bank.

Läs mer om derbyt

Emil Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM