Elfsborg visade vägen - nu tar klubbarna efter

FOTBOLL

Elfsborgs klubbdirektör Thomas Nyberg tror att fler klubbar än Hammarby kommer att följa AIK:s och Elfsborgs exempel när man söker en ny tränare.

- Det är ett generationsskifte på gång i svensk fotboll, säger han.

Foto: Thomas Nyberg, Elfsborg.

När Elfsborg sökte en ny tränare efter Anders Grönhagen gjorde klubben en ordentlig genomgång av de mest intressanta kandidaterna. I slutändan valde man oprövade Magnus Haglund, då 31 år gammal, från Laholms FK.

- Vi intervjuade 14 tränare och när vi var färdiga var Magnus Haglund nummer ett på vår lista och Peter Wettergren nummer två, säger Thomas Nyberg. Wettergren är assisterande till Haglund och duon har gjort succé. Detsamma har 35-årige Rikard Norling gjort i AIK.

- Hammarby har sett hur bra det har gått i AIK och i Elfsborg och de vill också ha en ny, ung kraft, säger en källa till Sportbladet.

Viktiga framgångar

Tony Gustavsson tror att Magnus Haglunds och Rikard Norlings framgång varit viktig för andra tränare som hoppas få chansen på högsta nivå.

- De har banat lite mark. Tidigare har man bara gått på ålder och erfarenhet och namn. AIK och Elfsborg har vågat plocka in nya namn som passar laget bra och det har lett till att andra styrelser nu vågar öppna dörrarna.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM