Advokaten: De kan ha konstruerat nyheten

FOTBOLL

Lars Lagerbäcks advokat Lars Viklund ifrågasätter Expressens motiv med publiceringen.

– Man undrar ju av vilken anledning tidningen gjort detta. Antingen har de konstruerat nyheten. Eller också har de fört in en felaktig bild mot bättre vetande, säger han.

Sportbladet avslöjar i dag att förbundskapten Lars Lagerbäck anmält tidningen Expressen till allmänhetens pressombudsman (PO). Det är första gången PO har att ta ställning till en anmälan från en svensk förbundskapten.

Lagerbäck företräds av advokaten Lars Viklund från Sju Advokater, som nu – på sportbladet.se – utvecklar varför Lagerbäck gör anmälan.

– Tidningen var ju själv närvarande på platsen och det har i efterhand framkommit att det var ett oskyldigt pojkstreck. Trots detta har Expressen under flera dagar följt upp med publiceringar där det framställts som grova, hotfulla och farliga angrepp. Då undrar man ju

av vilken anledning tidningen gjort detta. Antingen har de konstruerat nyheten. Eller också har de fört in en felaktig bild mot bättre vetande, säger Lars Viklund.

Tänker inte kräva skadestånd

Något skadeståndskrav har Lagerbäck inte.

– Nej, men det är brott mot de pressetiska reglerna i olika avseenden och vi vill att det hela ska bedömas enligt pressens egna regler, säger Lars Viklund.

Enligt Lars Viklund handlar det om en ”påtaglig integritetskränkning” av Lars Lagerbäck.

– Jag tror att Lars – när det inträffade – tyckte det var rätt obehagligt. Man vet ju inte vilka effekter sådana skriverier kan få.

Samtidigt har jag fått intrycket att det är en ganska cool kille och har väl så att säga kommit över det. Han har haft en del annat att tänka på.

När ärendet blir klart går i dagsläget inte att svara på.

– Skriftväxling pågår, säger Lars Viklund.

Lars Lagerbäck vill själv inte ge några kommentarer.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM