ORDKRIGET

FOTBOLL

Nu ger sig förbundskaptenerna in i gulddebatten

Foto: Lasse Lagerbäck och Roland Andersson – har åsikter om mer än bara landslaget.

Ordkriget om vilka som förtjänar att vinna allsvenskan rullar vidare.

Nu med förbundskaptenerna i huvudrollen.

– Jag säger Kalmar, det är så många som slaktar dem, säger Roland Andersson.

– Jag tror och hoppas på IFK Göteborg, menar Lars Lagerbäck.

Det var i gårdagens Fotbollsmåndag i TV4 som Djurgårdens Paul Lindholm påstod att det vore ”synd för svensk fotboll om Kalmar vinner”.

Han utvecklar resonemanget för Sportbladet:

– Det är min åsikt och den står jag för. Det lag som vinner allsvenskan sätter ju en trend. Det vore synd om Kalmars cyniska fotboll med att utnyttja motståndarnas misstag och fasta situationer lönar sig. Då blir tvåmetersgubbar tongivande i svensk fotboll, vilket kan slå mot utvecklingen av nya, duktiga fotbollsspelare, säger Paul Lindholm.

”Hoppas på Kalmar

Liknande åsikter har hörts från AIK:s tränare samt vissa spelare i AIK och Djurgården.

I går hoppade förbundskaptenerna in i debatten. Roland Andersson hoppas att Kalmar vinner allsvenskan.

– De har gjort det bra hela året. Fotboll handlar om att släppa in lite mål och göra fler än motståndaren. Om det är tråkig eller rolig fotboll är nonsens för mig, säger Roland Andersson och skickar samtidigt en känga till Paul Lindholm:

– Jag tycker att man skulle ha så mycket med sitt eget lag och koncentrera sig på det i stället i stället för att kalla andra lag det ena eller andra, säger Andersson.

”Tror Blåvitt gör helt rätt”

Roland Anderssons kollega Lars Lagerbäck har också en åsikt om vilka som borde vinna allsvenskan.

Han lyfte redan före säsongen fram IFK Göteborg.

– Jag tror att det Blåvitt gör är helt rätt. De försöker hitta en balans mellan etablerade nyförvärv och vågar satsa på egna bra spelare. Det är den enda vägen utifrån de rådande ekonomiska förutsättningarna. Det var lite därför jag hoppades och trodde på IFK Göteborg, det stämmer väl överens med mina egna värderingar, säger Lars Lagerbäck.

Upplösningen av allsvenskan lär bli ett trekejsarslag mellan Kalmar, Blåvitt och Djurgården. Att ingen av förbundskaptenerna lyfter fram Djurgården säger Paul Lindholm så här om:

– Det är deras åsikter och dem får vi respektera och acceptera. Men det spelar ingen större roll vad de tycker, vi bryr oss inte, säger Lindholm.

ARTIKELN HANDLAR OM