Wennman: Vem vill babbla om smådetaljer?

FOTBOLL

Hade gärna fått en del svar om Svennis tankar kring ägaren

MANCHESTER

Låt se, vad var det nu vi ville veta från Svennis läppar denna dag?

Var det hur träningen hade sett ut inför kvällens möte med Derby County?

Eller möjligen hur han ser på det faktum att Manchester Citys ägare Thaksin Shinawatra har begärts arresterad och kanske kan bli utlämnad till Thailand –  vilket skulle sätta hela långtidsprojektet City i gungning?

Det fanns alltså en relevant och viktig fråga att ställa mitt i det vanliga snömoset när min taxi, efter en mardröm av vägarbeten, köer och spöregn, nådde Citys träningsanläggning i Carrington.

Väl där stegade en av dessa elegant klädda kvinnliga presschefer fram – jag är säker på att de är klonade på en fabrik i Newcastle, alla ligaklubbar har en exakt likadan – och meddelade att alla frågor om arresteringsordern på Thaksin Shinawatra var förbjudna tills vidare.

Thaksi var god dröj, typ.

Vill slippa det andra

Om det var Sven-Göran Erikssons eget beslut vet jag inte, men naturligtvis vill han helst koncentrera sig på det rent fotbollsmässiga och slippa kommentera rättsliga uppgörelser mellan militärregeringar och korruptionsanklagade ex-ministrar i Fjärran Östern.

Lätt att förstå honom

Det är självklart lätt att förstå det, jag klandrar honom inte. Det är inte ens säkert att Svennis är särskilt insatt i de thailändska turerna.

Men samtidigt?...?det kommer att komma en dag när han tvingas sätta sig in i alla omständigheter, vare sig han vill eller inte.

Eriksson är klubbens manager och ansikte utåt och har ett ansvar att få hela Manchester Citys mångmiljonsatsning att fungera.

Om inte fotbollslaget levererar kraschar ju allt. Och fotbollslaget kan knappast

leverera under det kaos och den disharmoni som uppstår om klubbens ägare och välgörare kastas i fängelse – och därmed också förbjuds att äga Manchester City FC under de regler som gäller för

Premier League.

Om Thaksin, som alltså befinner sig i exil i England efter militärkuppen i fjol, inte inställer sig till rättegången i Bangkok den 25 september kommer Thailands regering att begära honom utlämnad.

Thaksin tänker givetvis inte vara med på någon rättegång. Han känner sig dömd på förhand i ett gigantiskt korruptionsmål och ska också ställas till svars för tolv andra liknande brott av en stenhård åklagare vid namn Seksan Bangsomboon.

Brrr?...?jag hoppas jag aldrig blir åtalad av en människa som heter Bangsomboon. Man skulle nog ligga pyrt till. Klubba i huvudet från start, liksom.

Storbritannien och Thailand har ett utlämningsavtal sedan många år tillbaka, men alla fall granskas individuellt och det är väl troligt att britterna låter Thaksin stanna på ön och leka med sitt fotbollslag.

Men man vet aldrig. Det kan hända saker här. Det kan framkomma nya detaljer som visar att Thaksin Shinawatra verkligen är en riktigt ful fisk och inte bara ett offer för politiska omständigheter. Who knows.

Hade gärna fått en del svar

Så?...?jag hade gärna önskat att Svennis tagit den berömda tjuren vid hornen i går och sagt vad han känner inför allt detta.

Om han är orolig. Om detta påverkar honom på nåt sätt. Om han diskuterat saken med herr Shinawatra eller inte.

Men okej, jag kan också begripa tystnaden.

Efter 2–0-vinsten i premiären mot West Ham borta är Man Citys fans euforiska, det har bara spelats en match men framtiden betecknas som så ljus att Svennis snart måste byta sina vanliga glasögon mot solbrillor.

Det anas en gryning över Eastlands, City kan stå på sex poäng efter matchen i kväll och sedan väntar superderbyt mot United på söndag.

Vem vill då babbla om små irriterande detaljer som att

högste chefen hotas av en fängelsehåla i Thailand och att hela det ambitiösa projektet Manchester City kan spricka innan det knappt börjat?

ARTIKELN HANDLAR OM