MÄSTARKRISEN

FOTBOLL

Ligan snart förlorad för United

Foto: DEPPIGT Carlos Tevez.

Två poäng efter tre spelade matcher. Lång skadelista. Och enligt statistiken är ligan redan körd för Manchester United.

– Vi har en rejäl uppförsbacke. Vi måste slå Tottenham i nästa match, säger Alex Ferguson.

Statistiken är solklar. De fyra senaste åren har det blivande mästarlaget inlett säsongen med tre segrar i följd.

Inte sedan Premier Leagues första säsong, 92/93, har ett lag inlett sämre än Manchester United gjort i år.

Samma United som nu har tagit två poäng, inledde säsongen 92/93 med två förluster och en oavgjord men fortsatte sedan med fem vinster i följd.

Sju efter City

– Vi har gett oss själva en rejäl uppförsbacke att besegra Tottenham, det råder inga tvivel om det, säger Alex Ferguson till klubbens hemsida.

De fyra senaste säsongerna har United, Chelsea och Arsenal, de lag som senare fått lyfta bucklan, börjat med tre vinster. Hittills i år har Chelsea sju poäng, Liverpool och Arsenal fyra (med en match mindre spelad), medan Manchester United bara fått ihop två futtiga poäng. Hela sju poäng efter lillebror City.

– Vi har bara oss själva att skylla, om det råder inga tvivel. Mot City skulle vi ha sytt ihop matchen innan de ens hade passerat mittlinjen, fortsätter Ferguson.

Mängder med chanser

Liksom mot Reading och Portsmouth i de tidigare två matcherna skapade United massor av lägen i gårdagens derby. Men utan resultat. Ett mål på tre matcher är lika uselt som antalet insamlade poäng.

– Men titta runt på planen, och du hittar inte en spelare som gjorde en dålig insats. Jag tycker vi var fullständigt överlägsna och dominerade matchen totalt, säger Ferguson.

”Måste göra mål”

Carlos Tevez hade de bästa möjligheterna, men också Luis Nani, Paul Scholes och Ryan Giggs hade superheta lägen – och det bara i den första halvleken.

Den bästa chansen fick Tevez, som på övertid lyckades få bollen utanför från en meters håll.

– Man måste säga, att med alla de här chanserna så måste vi göra minst ett, och allra helst två mål, säger en bister Ferguson.

Debut för Owen

Det enda som var positivt i United-lägret i går var att nyförvärvet Owen Hargreaves äntligen kunde göra debut. Men på den digra skadelistan återfinns ändå tunga namn som Wayne Rooney och Louis Saha. Plus avstängde Christiano Ronaldo.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM