’Chippen’ ratad av nya tränaren

FOTBOLL

”Wilhelmsson kommer inte få mycket speltid”

1 av 2

Tränarbytet i Bolton ser ut att drabba Christian Wilhelmsson hårt.

I går var han utanför truppen, när Bolton slog Wigan med 4–1.

– Wilhelmsson kommer nog inte att få mycket tid utom när Gary Megson vilar spelare eller i Uefcupen, säger Mike Whalley på Manchester Evening News.

Från start i torsdags när ett reservbetonat Bolton slog Röda Stjärnan i Uefacupen (1–0). Enligt rapporterna gjorde ”Chippen” bra i från sig.

Men när Boltonmanagern Gary Megson tog ut laget till söndagens Premier Leaguematch mot Wigan valde han bort den svenske mittfältaren, som varken var skadad eller sjuk.

Tillbaka var istället de spelare som vilade i Uefacupen.

– Laget som Gary lät spela i torsdags var inte hans förstaval. Han gjorde en massa förändringar inför Wiganmatchen för hans främsta prioritet är Premier League, säger Mike Whalley och fortsätter:

– Faktumet att Christian Wilhelmsson inte var en del av truppen i dag, men var det i torsdags, innebär att Gary Megson ser honom som en del av sin hela trupp men inte som en del av sin första uppställning.

Inte många chanser

Den Manchesterbaserade fotbollsskribenten tror att Christian Wilhelmsson är ett offer för tränarbytet tidigare i höst. Christian Wilhelmsson värvades som ett lån från Nantes av Sammy Lee, men Lee sparkades och ersattes av Gary Megson som kom med en nygammal syn på hur Bolton ska spela fotboll.

– Sammy Lee försökte får dem att spela en mer öppen passningsfotboll, men Gary har fått dem tillbaka till ett spel som är väldigt fysiskt, säger Whalley.

Även under Sammy Lee hade ”Chippen” svårt att slå sig in i startelvan men gjorde flera inhopp.

Nu tror Mike Whalley att chanserna till spel är ännu mindre.

– Jag ser inte att han kommer få många chanser i Premier League. Den stora anledningen för Bolton att behålla honom är om de fortsätter att gå vidare i Uefacupen, anser Mike Whalley.

ARTIKELN HANDLAR OM