Keanes mardröm – Bendtners dröm

FOTBOLL

Skilda världar i Londonderbyt – här är syndabocken och hjälten

Tottenham-stjärnan Robbie Keane lär drömma mardrömmar i natt.

Inom loppet av två minuter hann han missa en straff, bli utbytt – och se danske jättetalangen Nicklas Bendtner avgöra det norra London-derbyt åt Arsenal.

– Normalt är Robbie säker på straffar, men i dag begick han ett misstag när vi behövde ett mål, sa besvikne Tottenham-managern Juande Ramos.

Arsenal fick efter en jämn inledning en flygande start på det prestigefyllda derbyt hemma på Emirates Stadium, precis före halvtidsvilan skickade Emmanuel Adebayor in det psykologiskt viktiga 1–0-målet, vackert klackframspelad av Francesc Fabregas.

Men Tottenham hittade tillbaka in i matchen:

Dimitar Berbatov kvitterade i den 66:e minuten framspelad av Robbie Keane...

...och sex minuter senare hade just Keane chansen att öka på till 2–1 efter att Kolo Toure sparkat ned Berbatov i straffområdet och domaren Rob Styles pekat på straffpunkten. Keane stegade fram – men Manuel Almunia gick åt rätt håll och boxade bort straffen.

– Det var en kombination av en dålig straff och en bra räddning, säger Canal Plus-experten Jens Fjellström.

I stället vände matchen igen, i den 72:a matchminuten byttes först Keane ut mot Jermain Defoe och två minuter senare tvingades Keane se Nicklas Bendtner (som bytts in i den 74:e minuten) nicka in matchavgörande 2–1-målet på hörna efter sin första bolltouch.

– Det var en väldigt tuff match och ett tag såg det ut som att det skulle bli oavgjort, men att komma hem med tre är exeptionellt, säger Arsenal-coachen Arsene Wenger.

Tv-bilderna på Keane från avbytarbänken – mitt under Arsenal-jublet över Nicklas Bendtners allra första Premier League-mål – gjorde ont att se...

Spurs-coachen Juande rasade.

– Att släppa in ett mål på hörna när vi har tio spelare i straffområdet är inte normalt. Den här typen av misstag ska inte göras av ett proffslag.

ARTIKELN HANDLAR OM