Uppgörelse mellan Örebro och Hammarby

FOTBOLL

– har löst tvisten kring Furuseth Olsen

Örebro SK och Hammarby har träffat en förlikning gällande tvisten kring anfallaren Petter Furuseth Olsen. Tvisten har gällt vem som skulle betala den återstående summa av hans signing-bonus när han lämnade Örebro för Hammarby i september 2004.

”Tvisten har lösts genom att parterna i dagarna undertecknat ett förlikningsavtal, vilket båda parter funnit förnuftigare än att låta ett kostsamt skiljeförfarande avgöra tvisten, oavsett utgången av ett sådant skiljeförfarande”, skriver parterna i ett pressmeddelande.

När Furuseth Olsen skrev ett treårskontrakt Örebro inför säsongen fanns en klausul som skulle ge norrmannen sammanlagt 1,1 miljoner kronor i signing-bonus. Örebro betalade en tredjedel och hävdade sen att Hammarby skulle överta ansvaret för bonusen när norrmannen lämnade Örebro.

I Svenska fotbollförbundets skiljenämnd fastslogs att Örebro var tvunget att betala Furuseth Olsen. Örebro har efter det drivit fallet mot Hammarby.

Nu har dock klubbarna kommit till en uppgörelse. Dock har parterna bestämt sig för att hemlighålla innehållet av uppgörselsen.

Sportbladet.se ([email protected])