Supermöte - då börjar ordkriget

FOTBOLL

Mourinho till attack mot Barçastjärnan

José Mourinho anklagar Eidur Gudjohnsen för fusk.

Frank Rijkaard kritiserar Chelseas anfallsspel.

Psykkriget är i gång inför kvällens supermatch - som Barcelona måste vinna.

- De kontrade snabbare för två år sedan, säger Rijkaard.

Foto: Pressad? José Mourinho insinuerar att Barcelonas Eidur Gudjohnsen filmar. Han menar också att Barça får fördelar av domaren. "Den som tror att vi fuskar har för livlig fantasi", säger Barça-tränaren Frank Rijkaard.

På gårdagens presskonferens gick Chelseatränaren till attack mot sin förre adept Gudjohnsen. Mourinho tyckte att Barcelonaanfallaren Leo Messi "spelade teater" när lagen möttes förra säsongen. Därför fick portugisen i går frågan om han tror att matchen i kväll blir en "bra teaterföreställning".

- Teater? Fråga Eidur, svarade Mourinho och syftade på straffen som islänningen, något tveksamt, fick mot Recreativo Huelva i lördags.

Måste vinna

För två veckor sedan vann Chelsea med 1-0 när lagen möttes för tredje året i rad. Nu måste de regerande Champions League-mästarna ta tre poäng för att inte riskera att missa avancemanget.

- Vi förlorade och spelade inte bra i London så nu behövs utan tvekan en seger, säger tränare Rijkaard som tycker att engelsmännens kontringsspel var vassare för två år sedan.

- Det var snabbare då, säger han.

Mourinho insinuerade i går också att Barcelona tidigare favoriserats av domarna.

- Men den som tror att vi kommer att fuska har alldeles för livlig fantasi, säger Rijkaard.

Skadade stjärnor

Mourinho mörkar kvällens startelva in i det sista. Fixstjärnorna Didier Drogba och Andrij Sjevtjenko är med i truppen men båda är småskadade och det är tveksamt om de startar på Camp Nou.

- I första matchen mot Barcelona saknade vi två målvakter och nu riskerar vi att spela utan våra ordinarie anfallare. Vi får se hur det blir, säger Mourinho.

Här är alla Kvällens matcher i Champions League

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM