Här exploderar Isaksson i ilska

FOTBOLL

Tottenham gjorde mål – med handen

Här blir Andreas Isaksson vansinnig.

En till synes offsidestående Pascal Chimbonda tilläts göra mål – med handen.

Manchester City föll borta mot Tottenham med 2–1.

Foto: Stephen Ireland får syna det röda kortet efter sin vannsinnestackling.

Det var strax före pausvilan i Premier League-mötet på White Hart Lane mellan Tottenham och Andreas Isakssons Manchester City som den omdiskuterade händelsen inträffade.

Tottenham fick en frispark på vänstersidan. Jermaine Jenas spelade in ett markinlägg till Dimitar Berbatov som med klacken skarvade bollen mot mål.

Fly förbannad

Precis framför Andreas Isaksson stod Pascal Chimbonda i misstänkt offsideposition – och stötte in bollen med handen.

Men domaren Mark Halsey godkände målet – och Andreas Isaksson blev fly förbannad. Han rusade iväg mot den assisterande domaren för att få gehör, men fick ett svalt mottagande.

Idiotisk tackling av Ireland

Baklängesmålet fick City att tända till – och i andra halvlek visade managern Sven-Göran Eriksson prov på sin fingertoppskänsla. Bara tre minuter efter att han hade bytt in Rolando Bianchi med en halvtimme kvar nickade italienaren in kvitteringen på en fint slagen hörna av Martin Petrov.

Men ”Svennis” genialitet kom att överskuggas av mittfältaren Stephen Irelands dårskap. Med åtta minuter kvar kapade den irländska vildhjärnan Lee Young-Pyo med en idiotisk tvåfotstackling och fick rött kort direkt. Bara någon minut senare forcerade Jermain Defoe in segermålet på retur efter att Isaksson haft hjälpt av stolpen på det första skottet.

Andreas Isaksson kan knappast lastas för förlusten. Den svenske landslagsmålvakten svarade för flera fina räddningar, bland annat gjorde han en fin utrusning på Darren Bents friläge i första halvlek.

ARTIKELN HANDLAR OM