Så mycket kostar det att se PL-lagen

Billigare än på fyra år – Arsenal dyrast

Foto: DAVID KLEIN / X06540
FOTBOLL

Biljettpriserna i Premier League är billigare än på fyra år.

Och Arsenal är fortfarande dyrast.

Det billigaste säsongskortet på Emirates Stadium kostar 9 900 kronor – tio gånger så mycket som det billigaste i FC Barcelona.

BBC har släppt sin årliga undersökning ”Priset på fotboll”. Där sammanställer bolaget allt från biljettpriser till matchprogram och vad man får betala för en kopp te på Premier League-klubbarnas arenor.

Och utvecklingen tycks fortsätta glädja fotbollssupportrarna. Över 80 procent av biljettpriserna har sjunkit eller legat stilla, och i snitt är säsongsbiljetterna billigare än på fyra år.

Samtidigt har priset för den billigaste biljetten stigit sedan förra säsongen och kostar nu cirka 330 kronor.

Dyraste tekoppen

Dyraste klubben?

Arsenal – igen. Klubben har både den enskilt dyraste matchbiljetten, cirka 1 065 kronor, och det dyraste säsongskortet, 19 700 kronor. Det är nästan sex gånger mer än de dyraste säsongskorten hos nykomlingen Huddersfield.

Foto: PAUL CHILDS / X03809

Siffror som blir ännu tydligare om man jämför med övriga Europa. Den billigaste säsongsplåten i Arsenal är nästan nio tusen kronor dyrare än den billigaste i Bayern München – och mer än dubbelt så dyr än den billigaste i Juventus.

Men Arsenal är inte i närheten av PSG. Den franska storklubben tar drygt 31 000 kronor för den dyraste säsongsbiljetten, att jämföra med Barcelonas drygt 8 000 kronor.

Dyraste tekoppen i Premier League?

Där drar Arsenal jämnt med Liverpool och Manchester United, som alla tar 28 kronor koppen.

Hela studien hittas HÄR och ditt favoritlags priser HÄR.

ARTIKELN HANDLAR OM