Premier League

TRIANGELDRAMAT

Av: 

Susanne Nylén

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

Citys ägarbyte satte fart på transferkarusellen – blåstes på Berbatov, snodde Robinho

I natt avslutades sommarens snurriga transfercirkus – och den kunde inte sluta galnare.

Manchester City snuvades på Dimitar Berbatov av lokalkonkurrenten United.

Men hämnades genom att sno Robinho framför näsan på Chelsea.

Men egentligen började transferkaoset flera timmar tidigare, när Manchester Citys ägare Thaksin Shinawatra sålde klubben.

I stället fick fansen Dr Sulaiman al Fahim – och mängder av nya löften.

– Vår målsättning är väldigt enkelt – att göra Manchester City till den största klubben i Premier League, sa den nye ägaren till arabianbusiness.com.

De nya pamparna i styrelserummet gick genast till attack. Det primära målet var att blåsa Manchester United på deras drömvärvning: Tottenhams anfallsstjärna Dimitar Berbatov, 27.

Ferguson tog saken i egna händer

Och kanske hade City pengarna för värvningen – men United hade listen. För när sir Alex Ferguson hörde om buden drog han själv ut till flygplatsen i Manchester, bad Berbatov kliva in och dra en filt över huvudet. Sedan blåste de båda iväg och slutförhandlade.

Bara ett par timmar före midnatt gjorde bulgaren den obligatoriska läkarkontrollen, och sent på kvällen var 350-miljonersaffären klar. Via Uniteds hemsida hälsade han:

– Det är en dröm som går i uppfyllelse.

Den märkliga värvningskampanjen fick Spurs att tända till, direkt övervägde ordföranden Daniel Levy att anmäla United till förbundet.

Robinho den stora bomben

Manchester City hade däremot inte tid för bråk – de hade fullt upp med att hugga efter nästa superstjärna.

Den brasilianske landslagsmannen Robinho, 24, höll i söndags en egenhändigt ihopsnickrad presskonferens där han bedyrade att han vill lämna Real Madrid. Och Chelsea låg hela tiden längst fram i förhandlingarna – ja, egentligen var Londonklubben den enda som försökte värva honom.

Därför smällde det till som en bomb när affären strax före midnatt offentliggjordes: Robinho hade skrivit på för Manchester City för 380 miljoner.

– Jag är fullkomligt överförtjust över att få möjligheten att jobba med en sådan supertalang som Robinho. För att tävla med Premier Leagues bästa lag måste vi ge oss in i kampen om spelare av den här kalibern, och Robinho är utan tvekan en av de bästa spelarna i världen, sa managern Mark Hughes.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Premier League

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League