Chock eller luring av Tony Gustavsson - Rikard Norling satsar på Mendes

avDaniel Sjöberg

FOTBOLL

Startelvorna i Stockholmsderbyt

Guldet är långt borta, men det finns ändå mycket att spela för när AIK tar emot Hammarby i kväll. Inte minst kampen om vem som blir bäst i stan. Så här ställer de båda lagen upp i kväll.

Nyss släpptes de officiella startelvorna till kvällens Stockholmsderby och frågan är om Tony Gustavsson gör en Rikard Norling eller om han chockar på allvar.

AIK satsar som väntat på nye finländaren Tomi Maanoja i mål. Denne debuterade borta mot Sundsvall i förra omgången och fick en mardrömsstart med ett insläppt mål efter bara en minuts spel. Därefter darrade den finske U21-landslagsmannen en del, men blev i slutändan ändå poängräddare med en svettig räddning.

Tjernström ger stabilitet

Längst fram får derbyspecialisteten Daniel Mendes plats bredvid givne Ivan Obolo. En överraskning, men brasilianaren har visat tidigare att han kan avgöra derbyn. Saihou Jagne och Miran Burgic sitter således på bänken. På mittfältet hoppas Norling på stabilitet i form av lagkaptenen Daniel Tjernström.

Gustavssons 4–2–3–1-uppställning

Tony Gustavsson gör alltså till synes en Rikard Norling, lämnar en officiell startuppställning som inte stämmer överens med verkligheten. Enligt den officiella startelvan spelar Nathan Paulse ensam längst fram med Petter Andersson bakom. Charlie Davies får spela till vänster och Erkan Zengin till höger. Om det stämmer är det en stor överraskning, men det troliga är ändå en 4–4–2-uppställning. Erkan Zengin har haft det tufft än tid och är på väg bort från Hammarby. Nu spelar han kanske sitt sista derby och gör det från start.

Press på Norling

Hammarby ligger fyra poäng före AIK inför matchen och har chansen att distansera sig rejält från Solnaklubben och fortsätta jakten på medaljerna. Skulle så ske så kan Rikard Norlings dagar som AIK-tränare vara räknade.

Alltså, inget guld i sikte, men ändå mycket som står på spel.

De officiella startelvorna:


AIK: Tomi Maanoja - Markus Jonsson, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Pierre Bengtsson – Kenny Pavey, Jorge Ortiz, Daniel Tjernström, Jorge Anchén – Ivan Obolo, Daniel Mendes

Hammarby: Kristoffer Björklund – David Johansson, Mikkel Jensen, Christian Traoré, Emil Johansson – Louay Chanko, Fredrik Söderström Erkan Zengin, Petter Andersson, Charlie Davies, – Nathan Paulse

ARTIKELN HANDLAR OM