Priset för att behålla stjärnan – 800 000

FOTBOLL

”Vi har försökt och försökt”

Vad kostar en skyttedrottning?

Alldeles för mycket.

Linköpings FC har gett upp hoppet om Christiane, 23.

– Det är jättetråkigt, men vi har inte råd, säger ordföranden Christer Mård till sportbladet.se.

Foto: Christiane.

Med sina fem mål vann hon skytteligan i OS och bjöd på några av spelens mest spektakulära fotbollsögonblick. Christiane var tillsammans med Marta den stora stjärnan i det Brasilien som vann silver i Peking. En spelare som den allsvenska publiken tyvärr inte kommer att få se under höstsäsongen.

– Det fanns helt enkelt inte de ekonomiska medlen för att lösa det. Vi har försökt och försökt, men det rör sig om så mycket pengar att det är omöjligt, säger Linköpings ordförande Christer Mård.

Satsar på Daniela

Minst 800 000 kronor hade det kostat klubben att behålla stjärnan. Intresse har funnits från företag och sponsorer, men det har inte varit tillräckligt starkt så nu har Linköping fått ge upp. Valet föll i stället på att behålla mittfältsstjärnan och Christianes landslagskompis Daniela, 23, bara det är en stor kostnad.

– Vi har inte ens täckt det helt och hållet utan har gått in själva med resten. Den sportsliga ledningen gjorde valet att vi har fler alternativ framåt och att det var viktigare att behålla Daniela.