Fotboll

Maradona kan bli förbundskapten för Argentina

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Sensationell ersättare till Basile

Foto: AFP

Sensationen ser ut att bli verklighet. Diego Armando Maradona har fått frågan om han ville bli ny förbundskapten för Argentina.

– Vi måste fortsätta prata, säger Maradona.

Maradona.

I förra veckan kunde sportbladet.se berätta att Diego Armando Maradona lanserat sig själv som förbundskaptensalternativ sedan Alfio Basile lämnat posten. Efter en förlust mot Chile i VM-kvalet orkade inte Basile längre och trots att förbundet ville att han skulle stanna sa han upp sig. Då klev Maradona in på scenen.

– Jag är tillgänglig och och skulle bli väldigt nöjd, vem skulle inte det, över att få leda landslaget, sa Maradona då i ett uttalande.

Ingen favorit

Han var dock långt ifrån någon favorit. För hur stor Maradona än är som spelare i Argentina, och han är stor. Gigantisk. Men som tränare saknar han egentliga meriter och de hetaste kandidaterna var två gamla landskompisar José Luis Brown och Sergio Batista. Men nu tycks det som om det blir Maradona i alla fall. Enligt argentinska medier har stjärnan haft ett möte med ordföranden i Argentinas fotbollsförbund, Julio Grondona i Buenos Aires. Tillsammans med Carlos Bilardo ska han leda landets fotbollstolthet. Bilardo var förbundskapten för Argentina när laget senast vann VM-guld, 1986.

Tillbaka på världsscenen

Diego Armando Maradona anses av många vara världens bäste spelare genom tiderna. Just i VM 1986 dominerade han fullständigt . Karriären vid sidan av planen har dock inte varit lika framgångsrik. Nu ser det ut som om han är på väg att göra comeback inom världsfotbollen. Som spelare ledde han Argentina till VM-guld. Nu blir första uppgiften att ta landet till VM i Sydafrika 2010. Argentina ligger på tredje plats i den sydamerikanska VM-kvalgruppen, på samma poäng som fyran Chile och tre poäng före femman Uruguay.

Varken Maradona eller Bilardo kunde på tisdagen bekräfta att de verkligen kommer att ta jobbet, men om det blir så tar Maradona rollen som coach och Bilardo som landslagschef.

– Vi måste fortsätta prata. Det finns en del saker att lösa. Det här är bara början, säger Maradona själv.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!