”Vet inte om det blir fotboll”

avDavid Tanentsapf

Norling berättar om framtiden efter att ha sparkats från AIK

Efter avskedet från AIK har han funderat på sin framtid.

Nu berättar Rikard Norling för Sportbladet att tränarkarriären kan vara över.

– Nästa steg i mitt liv måste innehålla hunger, iver och passion. Sen om det blir fotboll eller något annat kan jag inte svara på i dag, säger han.

Sportbladet avslöjade i går att Nebojsa Novakovic flyttar till Norge för att bli assisterande tränare till Patrick Walker i Sandefjord.

Kring hans förre AIK-kollega Rikard Norling har det däremot varit tyst sen han fick sparken från klubben i november.

Anbud har inte saknats, men Norling har valt att tacka nej till allt.

Reflekterar

– Det har funnits anbud, det har det ju. Men just nu väljer jag att inte jobba. Vad jag än ger mig in på ska jag vara passionerad. Jag ska känna iver och drivkraft. Sen vilken riktning det innebär, det är det jag sitter och reflekterar över nu, säger han.

”Inte redo”

Du har inte fått den känslan av de klubbar som hört av sig?

– Alltså, det finns risk för att jag framställs som respektlös mot de klubbarna när jag säger så, att de inte har varit tillräckligt intressanta. Så är det inte, det är jagsom inte är redo. Jag är en känslomänniska och nästa steg måste innehålla hunger, iver och passion. Hur det steget ser ut vet jag inte i dag. Det kan vara att renovera gamla Mercor, eller att vara fotbollstränare.

Det låter som att du överväger att sluta med fotbollen?...

– När man kommer i det läget som jag hamnade i blir det så tydligt... man reflekterar över det mesta. Föreställer du dig min sits så kan du nog förstå att man funderar.

”Så tufft”

Men funderar du allvarligt att lägga av? Med all respekt, det är svårt att se dig göra något annat än att vara fotbollstränare efter att ha sett hur du la ner din själ i AIK...

– Ja, men mitt liv bygger på den passionen och ivern. Jag trivdes i AIK för att det var så tufft, och det var jäkligt tufft ibland ska du veta. Det där att man känner drivet varje dag, det måste finnas där. Jag måste känna den drivkraften innan jag fattar ett beslut. Sen kan det bli fotboll eller någonting annat.

Rikard Norling

Född: 4 juni 1971 i Stockholm. Position som spelare: Mittfältare. Klubbar, som spelare: IK Bele och Brommapojkarna. Som tränare: IK Bele, Brommapojkarna, AIK:s U-lag, Väsby IK, GIF Sundsvall, AIK. Meriter: SM-guld med AIK 1998 (ass tränare), Gruppspel i CL 1999/2000 (ass tränare), 1:a i Superettan 2005, Stora silvret i Allsvenskan 2006.

ARTIKELN HANDLAR OM