Liverpool: Därför tröstade vi inte Karius

Loris Karius gjorde två misstag i Champions League-finalen och lämnades därefter utan stöd från lagkamrater eller ledare.

Nu förklarar Liverpoolspelarna själva incidenten.

– Det fanns inga ord vi kunde säga för att göra det bättre för honom, säger Andy Robertson.

Liverpool förlorade Champions League-finalen mot Real Madrid i lördags.

Mötet slutade 3–1 sedan Liverpoolmålvakten Loris Karius stått för två jättetavlor.

Först kastade han bollen på Karim Benzemas fot och därefter tappade han in Gareth Bales långskott fram till 3–1. En helt knäckt Karius lämnades sedan ensam på finalmattan i Kiev utan några uppmuntrande ord eller gester från sina lagkamrater vilket fått sociala medier att rasa.

”Karius skulle ha fått stöd av sina lagkamrater. Det är smärtsamt att se honom lämnas helt ensam och bara få stöd av Real Madrid-spelare. Han förtjänar bättre uppskattning från sina lagkamrater”, skriver förre Premier League-anfallaren Kevin Campbell på Twitter.

”Fanns inget att säga”

Nu svarar Liverpoolspelarna själva på det obefintliga stödet till den 24-årige målvakten.

– Jag sa ingenting till honom eftersom flera personer redan hade varit hos honom och ibland är det så att spelare inte gillar att för många spelare kommer till en heller, säger mittfältaren Georginio Wijnaldum till holländska medier.

Även vänsterbacken Andy Robertson är inne på samma spår.

– Vi hade just förlorat och det fanns inga ord vi kunde säga för att göra det bättre för honom, säger Robertson.

Däremot ska stödet till målvakten ha visats inne i omklädningsrummet, berättar Robertson.

– Vi samlades alla runt honom, vi alla gav honom en kram och försökte uppmuntra honom. Det var ingen som kunde veta att det skulle hända. Han kommer att ta på sig förlusten, men han har varit fantastisk som förstemålvakt, är ung och kommer att lära sig av det. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Det är uppenbart att han gjorde några misstag, men vi skyller inte förlusten på honom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.