Målvaktens besvikelse: ”Har inte gjort annat än ljugit för mig”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Han kom till Gif Sundsvall inför säsongen – men lämnar efter bara sex omgångar.

Målvakten Alireza Haghighi har inte fått den speltid han förväntade sig, och nu skickar han en rejäl känga mot klubben.

– Tyvärr har Joel och ledningen i Sundsvall inte gjort annat än ljugit för mig. De har lekt med min framtid, säger han till SVT.

Den iranske landslagsmålvakten Alireza Haghighi siktar mot sommarens VM.

Flytten till Gif Sundsvall precis innan den allsvenska säsongen drog i gång skulle säkra hans chanser att få representera Iran i mästerskapet.

Men redan efter sex omgångar – och noll minuter i allsvenskan – bryter parterna avtalet och Haghighi lämnar klubben. Han är oerhört missnöjd med den korta tiden i Sundsvall och känner sig lurad.

– Folk i allsvenskan känner igen mig från förra säsongen med AFC Eskilstuna. Mina tre första matcher spelade jag fortfarande delvis skadad, men gjorde ändå kanske mina bästa matcher då. De visste vilken typ av målvakt de köpte när de tog in mig, de var medvetna om att jag behövde speltid för att komma med i VM-truppen, men ändå har jag inte fått chansen att visa upp mig, säger han till SVT.

”Jobbar inte på det sättet”

Haghighi har under inledningen av säsongen petats till förmån för unge William Eskelinen. Enligt Gif Sundsvall har petningen av iraniern varit helt på sportsliga grunder. Målvakten känner sig dock sviken, och påstår att han blivit lovad att få speltid som förstamålvakt.

– Tyvärr har Joel och ledningen i Sundsvall inte gjort annat än ljugit för mig. De har lekt med min framtid, säger han till SVT.

Sundsvalls tränare Joel Cedergren slår tillbaka mot anklagelserna.

– Det är tråkigt att han säger att jag ljuger. Han klarar inte av att hantera sin situation. Och jag förstår hans besvikelse över att han inte kommer med till VM. Men jag lovar inte spelare speltid. Jag jobbar inte på det sättet, säger han.

Haghighi har nu lämnat Sundsvall och är klubblös när en dryg månad återstår till sommarens VM.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag, biljetter, datum
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i TV – så sänds matcherna
LÄS MER: VM–studion - se analyser av Bank och Niva om VM
LÄS MER: VM-elvan – ta ut ditt drömlag och vinn priser (start 17 maj)

Publicerad:

LÄS VIDARE