Spelarna stängde in sig – efter raset: ”Mest skrik därinne”

”Finns inte mycket att säga”

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

2–3 mot Hammarby innebar fjärde raka förlusten för Malmö FF.

Då gick den regerande mästaren raka vägen ut till omklädningsrummet.

– Det var mest skrik därinne så klart, mycket frustration, säger Markus Rosenberg.

Ingenting går som det ska i Malmö FF just nu.

Efter förlusten i derbyt mot Trelleborg förra omgången sparkades tränaren Magnus Pehrsson. I onsdagens möte med tabellettan Hammarby stod i stället Daniel Andersson längs sidlinjen.

– Det är lite konstigt, vi har spelat ihop i många år, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

– Men han är rak och tydlig. Även om en match och en träning är svårt att avgöra något på.

Andersson fick nämligen ingen bra start på huvudtränarjobbet. Matchen slutade 2–3 trots att Malmö hade ledningen två gånger om.

– Hur tråkigt det än låter så tycker jag ändå att det är ett steg framåt. Vi har 2–1 med 25 minuter kvar och har ganska bra kontroll på det, säger Rosenberg.

– De fick slå lite lätta inlägg i första som vi rättar till sen. Vi har väldigt bra kontroll på det. Sen åker vi på 2–2, tittar för mycket mål och sen utvisningen. Vi möter ett Hammarby med flyt och ett Malmö FF som inte har flyt.

”Extremt mycket frustration”

Efteråt hävdade C More att MFF-spelarna nobbade intervjuer. I stället klev laget raka vägen ut till omklädningsrummet där stämningen knappast var munter.

– Det var mest skrik därinne så klart, det var mycket frustration. Vi känner ju att, hur matchen än är, att vi har hyfsad kontroll. Vi leder två gånger och med 25 minuter kvar och då blir det extremt mycket frustration, säger Markus Rosenberg.

– Sen speciellt när det blir ett sådant försvarsspel, både vid 2-2 och 3-2 blir vi bolltittande. Det är ett klassiskt misstag som inte får ske på denna nivån. Sen är det kanske lite knuffar och så där men du blir inte knuffad om du har koll på din spelare. Som sagt, för mycket bolltittande.

Hur gör man nu för att vända det här?

– Helt klart, vad gör man? Man spelar en ny match på söndag. Det kan låta konstigt men det finns ändå mycket positivt att ta av i den här matchen. Vi kommer inte ta oss hela vägen upp på en match, vi kommer ta ett steg i taget. Det här var ett steg även om det inte betydde poäng.

– Efter uppehållet kommer Europa. Det kan hända mycket under sommarfönstret.

”Första gången under mina fem år”

Att Malmö FF har gått från kravet att vinna varje match till att prata om ”ett steg i taget” är inte speciellt konstigt när man inte vinner matcher, menar Rosenberg.

– Vi är inne i en fas där vi förlorar nästan varje match. Det är första gången som det händer under mina fem år här. Jag tror inte det är något fel på vinnarmentaliteten i föreningen, det handlar bara om resultaten. När vi väl börjar vinna igen så blir tänket annorlunda. Men du kan inte gräva ner dig nu. Du måste se det positiva i den här förlusten för att ta dig vidare för att sedan göra en bra match mot Häcken. Livet går vidare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM