Lindelöf utsedd till sämst i Man United

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

José Mourinho har tagit Victor Nilsson Lindelöf i försvar.

Men när fotbollsmagasinet FourFourTwo utser bästa och sämsta spelare i respektive trupp under året får den svenske mittbacken bottenbetyg.

”Inget tyder på att Lindelöf blir långvarig i United”, skriver magasinet.

När Victor Nilsson Lindelöf, 23, förra sommaren värvades in till Manchester United från Benfica fick den engelska storklubben betala 350 miljoner kronor. Summan kan dock växa till 450 miljoner kronor – vilket skulle göra svensken till Manchester Uniteds dyraste försvarsvärvning någonsin.

Men debutsäsongen resulterade bara i 13 matcher från start i Premier League och i veckan tog Manchester United-tränaren José Mourinho 23-åringen i försvar.

– Jag visste att han är mycket bättre än andra på att bygga spelet, i passningskvalitet. Jag har försökt ge honom tillfällen att utvecklas, samtidigt som jag plockat bort honom från situationer han ännu inte varit redo för. Han är ung, han har inte gjort mig besviken, snarare tvärtom, sa Mourinho då.

Utsedd till sämste United-spelare

Men det hjälper föga när brittiska fotbollsmagasinet FourFourTwo har gett sig på uppdraget att ranka bästa respektive sämsta spelare i Premier Leagues samtliga klubbar under säsongen 2017/2018.

Där utser magasinet David De Gea till Manchester Uniteds bäste spelare – och Nilsson Lindelöf till den sämste.

”Svensken startade faktiskt 13 matcher i ligan (ett pris till dig om du kommer ihåg någon av de matcherna) så var inte så oväsentlig som man kan tro. Men fortfarande så var det en rätt dålig avkastning på de 35 miljoner euro United köpte honom för och inget tyder på att han blir långvarig på Old Trafford”, skriver magasinet i sin motivering.

”Historia av att frysa ut spelare”

Vidare skriver FourFourTwo att Lindelöf kan räkna med en tuff tid under José Mourinho som tränare.

”När sådana här saker sker under Mourinho är det värt att vänta med domen. Portugisen har en historia av att frysa ut spelare, så Lindelöf kanske bara behöver en annan tränare. Hur som helst behöver han mer exponering om han ska bli en tillgång för Manchester United”, skriver magasinet.

Manchester United avslutar i dag säsongen med FA-cupfinalen mot Chelsea.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM