Thern: ”Jäkla mycket snack om Stockholmsklubbarna”

FOTBOLL

Norrköping har smugit sig upp i toppstriden av allsvenskan.

Efter 3–3 mot AIK är ”Peking” trea i tabellen, med en match mindre spelad.

– Jag har full tro på att vi kan gå hela vägen, säger Simon Thern.

AIK såg ut att gå mot en bekväm seger hemma mot IFK Norrköping.

I paus hade hemmalaget ledningen med 2–0, men ett reduceringsmål från Andreas Johansson några minuter in i den andra halvleken utvecklade ett nervigt drama. Matchen slutade 3–3, trots att Norrköping hade möjlighet att få in ett segermål flera gånger om.

– Jag tycker det är otroligt starkt av oss att vända, att ligga under mot AIK är tufft. Vi visar mycket bra moral, säger Jordan Larsson.

Kändes som ni hade kunnat kamma hem tre poäng?

– Ja, absolut. Speciellt efter mina två lägen i slutet, där jag borde göra mål på ett av dem tycker jag. Vi trycker på och har fler lägen än dem.

Norrköping, som nu ligger trea i tabellen, har gått lite under radarn så här långt.

– Det har inte pratats så mycket om oss. Men nu är vi en poäng bakom AIK med en match mindre spelad, det känns jättebra, säger Larsson.

– Nu går vi på ledighet och får komma tillbaka starkare.

Thern: ”Fantastisk fotbollsmatch”

Simon Thern är övertygad om att ”Peking” kan gå hela vägen.

– Jag tycker vi visar idag att vi verkligen är ett lag som ska vara med och slåss om SM-guldet, säger Thern, som ställdes mot sitt gamla lag:

– Jag var taggad, lite för taggad nästan, jag fick lugna mig lite innan matchen.

Norrköping-spelaren menar att bortamatchen mot AIK är den tuffaste för året.

– Det måste väl ha varit en fantastisk fotbollsmatch att titta på? Vi vet ju hur AIK spelar med deras kompakta försvarsspel, de har väl egentligen två chanser och det blir två mål i den första halvleken, säger Simon Thern.

– Vi skapar inte så mycket men det är sällan man gör det i första halvleken. Sen fortsätter vi mala, jag tycker vi dominerar den andra halvleken fullständigt. Vi tar välförtjänt ledningen, det är ändå lite bittert att vi inte går härifrån med tre poäng.

Har det varit skönt att det inte har snackats så mycket om er?

– Jag tycker så här: det har varit så jäkla mycket snack om Stockholmsklubbarna, nu när de har gått bra. Vi har ju tydligen, enligt många, fortfarande inte kommit igång och vi är väl ett poäng efter Gnaget och de har ju tydligen haft en jävligt bra vår. Så jag vet inte vad ni tycker.

– Jag har sagt det från början: jag har varit med och vunnit tidigare och jag tycker att vi har kvalitén på spelarna individuellt som krävs, vi har så mycket bra spelare att jag har full tro på att vi kan gå hela vägen

Laddar Matchöversikt
De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM